2011. augusztus 13., szombat

Sajtóközlemény a Kecskeméti barackos kölestortáról (Magyarország tortája 2011)




Sajtóközlemény
Budapest, 2011. augusztus 12.

Tisztelt Címzettek!
Kérjük az alábbi közlemény megjelentetését a Magyarország Tortájáról az írott és elektronikus sajtóban több helyen tévesen megjelent információ helyreigazítása érdekében. A közlemény rendkívül fontos, mivel a megjelent téves információ népegészségügyi és élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent!
Magyarország Tortájának augusztus 10-i, parlamenti sajtótájékoztatója után több webes hírportálon és weblapon téves információ jelent meg az eseményről szóló cikkekben.
„A desszertet cukorbetegek és lisztérzékenyek is fogyaszthatják” mondat ebben a formában a sajtótájékoztatón nem hangzott el és nem helytálló, valamint rendkívüli kockázatot jelent a cukorbetegek és lisztérzékenyek számára.
Az eredeti recept alapján készült torta nem fogyasztható sem lisztérzékenyek, sem cukorbetegek számára!
A sajtótájékoztatón és több más nyilatkozatban arról tájékoztattuk a médiumokat, és rajtuk keresztül a lakosságot, hogy a torta, mivel az alapja kölestésztából készül, mely nem tartalmaz lisztet, az alapanyagait tekintve megfelelő gyártási technológia és a jogszabályban meghatározott előírások betartásával gluténmentesen, valamint diétás étrendbe illeszthető formában is készíthető, a receptben a megfelelő, cukorbetegek számára fogyasztható cukorpótló anyagok cukor helyetti használatával.

Együttműködésüket köszönve
Üdvözlettel

Selmeczi László
ügyvezető


Forrás és képek: cukraszat.net

Update: folyamatosan frissülő adatbázis a cukrászat.net- en azokról a cukrászdákról, ahol meg lehet vásárolni a tortát. (eddigi legközelebbi hozzánk a tapolcai Dolce cukrászda)

Max

6 megjegyzés:

Max írta...

Sajnálom. Bár valahogy éreztem nem lesz annyira sikeres mint az elődjei. Nem is mertem bevállalni fagylaltból.

Márti írta...

A közleményt én is kiteszem a blogomra! Nem volt alkalmam megkóstolni, de sajnálattal olvasom az előttem leírtakat!

Garffyka írta...

Pedig már izzítottam magam, hogy finomat lakmározunk majd idén is. Lehet egy szelet erejéig mégiscsak beruházok majd.

Max, ha te ezt újragondoltad volna fagyiban, az biztos finom lett volna. Én még nem ettem nálad olyat, ami ne lenne csúcskategória. Elfogultság nélkül! :)

Kiddy írta...

Én is kóstoltam, csukott szemmel egy jóféle barackos gyümölcsrizsre emlékeztet. =D Finom, finom, de a Pándi meggy sokkal jobb volt.

Max írta...

Tessék! Kiddynek ízlett! Izlések és pofonok.. és fenn tartások.

Névtelen írta...

Hát ez valami nagyon sz**. Maga az elgondolás jó lenne, de az ízek???? Szőrnyű!!!!!!!!! Ennek a bizonyos lekvárnak semmi köze sincs az igazi magyar baracklekvárhoz. Főleg ez rontja le, no meg a tetejére biggyesztett sárgabaracknak csúfolt valami, aminek szintén semmi köze sincs az igazi ízes magyar sárgararackhoz.Meg az a műcsoki.......Javaslom, még nem késő, cseréljék ki benne azt a híg löttyöt a nagymamám igazi baracklekvárjára, csodálkozni fognak a különbségen.
Tehát részemről soha többé ezt a sütinek csúfolt valamit.
Remélem jövőre igazi jó alapanyagokból fog készülni az ország tortája, amire igazán büszkék lehetünk.
Egy csalódott sütikedvelő

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin