2011. szeptember 9., péntek

Cukkínis nyúllal töltött rétes batyuk

Kicsontozott nyúlcombot daráltam le, azzal készült a ragu. Készíthetjük pulykából, csirkéből vagy sertéshúsból. A cukkíniből a vastag héjú, tölteni valót javaslom, annak nem esik szét a húsa, mint a saláta cukkíninek. Adjunk hozzá zöldsalátát és valamilyen pikáns öntetet (édes-savanyú, chili vagy paprika krém /zakuszka, ajvár/). 
 

Hozzávalók 6-8 fő részére:




- ½ kg csontozott, darált nyúlhús

- ½-1 kg hámozott cukkíni

- 1 kis fej (fehér) hagyma

- 1 csokor petrezselyem zöldje

- 2 cs (kb. 30 dkg) konyhakész rétes lap

- Olaj, só, bors és chili paprika pehely (elhagyható)

- A sütéshez olaj
 



A hagymát vágjuk apróra, és kievés olajon pároljuk üvegesre. A cukkínit vágjuk centis kockákra. A hagymához adjuk hozzá a darált húst, és fehéredésig pirítsuk. Pároljuk, közben sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a cukkínit. Pároljuk puhára, és tegyük pikánsabbá a chili pehellyel (vagy paprika krémmel), majd a végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyem zöldjét. Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le, hogy ne legyen nedves a ragu, mert az eláztatja a tésztát.


Terítsünk ki két rétes lapot, és azt egy görgős vágóval vágjuk három csíkra. A csík elejére tegyünk egy evőkanálnyi ragut, és azt hajtogassuk háromszög alakúra.

Melegítsünk serpenyőben olajat, és abban, közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. Papírtörlőn hagyjuk lecsepegni. Tálaljuk egy saláta halom tetejére.

Jó étvágyat hozzá!

Max

További nyulas receptek:
http://gasztrabbit.blogspot.com/

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon izgalmas összeállítás

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin