2012. június 3., vasárnap

Sült paradicsomos csirkemell

Ízletes paradicsom, húsos szalonna, friss zöldfűszerek, egy kis paprika és persze a főszereplő a csirkemell. Röviden összefoglalva az ételt, így néz ki. De az ízek! Azokat nehéz szavakba önteni. Ráérős étel, sokat nem kell foglalkozni vele, pár perces előkészület és a többit megoldja a sütő.





Hozzávalók 4 személyre:

½ kg közepes méretű paradicsom, lehetőleg kemény
2 egész csirkemell filé
1 kaliforniai paprika
10-15 dkg füstölt, húsos szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
Olaj, só, bors
Bazsalikom, rozmaring és kakukkfű




Keressünk egy méretes sütőedényt, locsoljunk az aljába kevés olajat. A paradicsomokat mossuk meg, és a fele mennyiséget vágjuk négy részre, és terítsük el az edényben. A szalonnát vágjuk nagyobb darabokra, így nem fog kiszáradni sütés közben, de az ízét átadja a sültnek. Tépjünk a zöldfűszerekből a tetejére, és tegyük az edényt a sütőbe, 170 C°-ra, 20 percre. Az így megsütött alap lesz az ízletes szósz. Közben öblítsük le a csirkemellet, és vágjuk tenyérnyi darabokra, a paprikát pedig magozzuk ki, és vágjuk nagyobb darabokra.



Az elősütött alapra terítsük le a maradék, cikkekre vágott paradicsomot, a paprikát és a fokhagyma gerezdeket. Erre a csirkemelleket, sózzuk és borsozzuk, vékonyan locsoljuk meg olajjal, és tegyük hozzá a maradék zöldfűszert. 



Tegyük vissza a sütőbe, és hagyjuk magára 30-35 percre. Ha nagyon sülne a teteje, takarjuk le alufóliával. Jól illik hozzá a burgonyapuré vagy egy jó zöldsaláta.

Jó étvágyat hozzá!

Max

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Attttttttyyaúristen, micsoda kaja!!! Összefutott a nyál a számban!! Csúcs!

Hihi, lehet én még locsolnék az aljára egy pici fehérbort is :-))

Max írta...

Az most kimaradt, de gondolatban ott volt. Lehet még turbózni, elbír egy kis olívabogyót is akár:-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin