Pisztáciás-mogyorós, ~15 db-hoz:
6 dkg sótlan pisztácia
6 dkg török mogyoró
8 dkg étcsokoládé (65%-s)
2 dkg vaj
1 teáskanálnyi vaníliás cukor
A pisztáciát és a mogyorót durvára vágom, és egy száraz serpenyőben megpirítom. Még melegen beleforgatom a vaníliás cukorba, és félreteszem kihűlni.
A csokoládét temperálom, hozzákeverem a vajat, majd összeforgatom a kihűtött, cukros magokkal. Teáskanállal egy sütőpapírra halmokat formázok, és a kanál hátával letapicskolom. Hagyom teljesen megdermedni. Száraz, hűvös helyen tároljuk. Csinos celofán tasakba csomagoljuk, ha ajándék lesz, de ne feledjük az hozzávalókat felsorolni az allergiások miatt.
Diós-aszalt cseresznyés ~ 20 db:
2-3 evőkanálnyi aszalt cseresznye vagy meggy
2 evőkanál vanília likőr
3 evőkanál dió
12 dkg étcsokoládé
2-3 dkg vaj
Az aszalt gyümölcsöt felvágom durvára, ráöntöm a likőrt, és hagyom állni legalább egy órát. Leszűröm róla a likőrt, egy kicsit ki is nyomkodom, nehogy meglágyítsa a csokit. A diót durvára vágom, hozzáadom a cseresznyéhez. A csokoládét megtemperálom, mikor már folyik, hozzáadom a vajat. Alaposan összedolgozom, majd sütőpapírra, teáskanállal kis halmokat formázok. Hagyjuk megdermedni, és hűvös, száraz helyen tároljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése