Tradicionális olasz kelt kalács. Gazdag, vajas tészta,
sok-sok kandírozott és aszalt gyümölccsel.
Fontos eleme a henger alakja és a kupolája. Népszerű édesség, akár egy
kellemes pohár bor vagy csokoládé mellé, de ajándékba is adják. Annak idején,
mikor még a vasfüggöny létezett, a kamionosok sokat hordtak be, a Stollen-nel
egyetemben. Aztán később a céges ajándékok közé került, és szerencsére a hazai
pékségek is kezdik felfedezni.
Igazán egyszerű a
tészta, érdemes nekiállni, mert a végeredmény csodás. Kezdőknek is ajánlom,
mert nagyon nagy sikerélményt nyújt az elkészített tészta, és az utána
következő dicshimnusz. Természetesen a gyümölcsöket variálhatjuk nyugodtan.
Hogy készül a Piccolo Panettone? A receptért és a részletes leírásért látogass el a Tanulj meg sütni! oldalra.
A recept támogatója a Tanuljmegsutni.hu oldal.
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése