2013. október 19., szombat

Sörös marhagulyás

Különleges egy tál étel, készíthetjük szarvas, őz vagy vaddisznó húsból is. Igazi őszi/téli egy tál étel, testet-lelket melengető. 
Köretnek adjunk hozzá egy szelet puha, fehér kenyeret vagy bagettet. Használjunk combot vagy lapockát a főzéshez. Ha tehetjük, próbáljuk ki kézműves sörökkel, nagyon finom ízeket kóstolhatunk.


Elkészítési idő: 160-170 perc



60-70 dkg marhahús
2 sárgarépa
2 fehérrépa
2-3 burgonya
2 kisebb vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
5-6 evőkanál zsír
½ liter barna sör
½ liter marhahús leves
2-3 evőkanálnyi liszt
1-1   teáskanálnyi rozmaring, petrezselyem zöldje

só, bors, 



1.A húst felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben.
2. A zsírt felhevítjük, és a húst lepirítjuk minden oldalán. Szűrőkanállal szedjük, ha lepirult.
3.A hagymát és a zöldséget nagyobb kockára vágjuk és lepirítjuk az edényben. Ha nagyon száraz lenne, adjunk még hozzá egy kis zsírt. Ezzel feloldjuk az edényben a pörzsanyagot. Öntsünk rá kevés sört, és pár pillanatig pároljuk. Tegyük vissza a húst, a közben kifolyt szaftjával együtt.
4. Öntsük fel sörrel és a húslével. A burgonyát kockázzuk fel, és az összezúzott fokhagymával, és a zöld-fűszerekkel együtt adjuk a húshoz. Forraljuk fel, majd takarék energián, lefedve főzzük 2-2,5 órán át, de időnként keverjük át.

5. Kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük, és ellenőrizzük, hogy a hús megpuhult.

Jó étvágyat hozzá!

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin