Hidegen készíthető gyümölcsleves, különböző gyümölcsökkel variálhatjuk.
A tavaszi-nyári szezon egyik sikeres levese. Nincs főzés, meleg tűzhely mellett
álldogálás, és előre el tudjuk készíteni. Készíthetjük friss gyümölcsökből is, de akkor
érdemes egy kicsit tovább érlelni. Ha sűrűbb levest szeretnénk, a narancslébe
keverjünk két-háromkanálnyi, hidegen készíthető vanília pudingport (főzés
nélküli).
Ha nem tudunk görög joghurtot vásárolni, akkor natúr joghurtot
csepegtessünk le egy szűrőben, 1-1,5 órán keresztül.
Tálaláskor adjunk hozzá (zab) kekszet, a roppanós tészta különlegessé
teszi az ételt.
Fotó: Szeiler Stúdió
Elkészítési idő: 25 perc + pihentetés
8-9 dl narancslé (100%-os)
1 doboz gyümölcs koktél konzerv (850 ml-s)
2 dl habtejszín
2 dl görög joghurt
2 teáskanál vaníliás cukor
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A befőttet csepegtessük le. Keverjük ki a joghurtot a tejszínnel és
a vaníliás cukorral, egy kézi habverővel.
2. Apránként adjuk hozzá a narancslét, közben folyamatosan keverjük a
tejszínes levet. Keverjük bele a lecsepegtetett befőttet és tegyük hideg
helyre, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Inspiráció: Chef
Viki gyümölcslevese
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése