2014. május 21., szerda

Görög joghurtos gyümölcsleves

Hidegen készíthető gyümölcsleves, különböző gyümölcsökkel variálhatjuk. A tavaszi-nyári szezon egyik sikeres levese. Nincs főzés, meleg tűzhely mellett álldogálás, és előre el tudjuk készíteni.  Készíthetjük friss gyümölcsökből is, de akkor érdemes egy kicsit tovább érlelni. Ha sűrűbb levest szeretnénk, a narancslébe keverjünk két-háromkanálnyi, hidegen készíthető vanília pudingport (főzés nélküli).
Ha nem tudunk görög joghurtot vásárolni, akkor natúr joghurtot csepegtessünk le egy szűrőben, 1-1,5 órán keresztül.

Tálaláskor adjunk hozzá (zab) kekszet, a roppanós tészta különlegessé teszi az ételt.



Elkészítési idő: 25 perc + pihentetés

8-9 dl narancslé (100%-os)
1 doboz gyümölcs koktél konzerv (850 ml-s)
2 dl habtejszín
2 dl görög joghurt

2 teáskanál vaníliás cukor



1. A befőttet csepegtessük le. Keverjük ki a joghurtot a tejszínnel és a vaníliás cukorral, egy kézi habverővel.
2. Apránként adjuk hozzá a narancslét, közben folyamatosan keverjük a tejszínes levet. Keverjük bele a lecsepegtetett befőttet és tegyük hideg helyre, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat hozzá!
Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin