Könnyen és
gyorsan elkészíthető, finom leves, keleties íz világgal. Igazi hét közbeni,
dolgozós leves. Bár az elmúlt napok hideg estéire is tökéletes.
Jól illik bele
a gyömbér, aminek a vágykeltő hatását már évszázadok óta használják és
tisztelik a keleti kultúrában. Az elkészítési időt le lehet csökkenteni a hús ki filézésével,
bőven megéri a ráfordított időt.
Elkészítési
idő: 35-40 perc
Fotó: Szeiler
Stúdió
4 csirke
felső comb
2 kisebb
sárgarépa
1 kisebb
fehérrépa
1-2 szál
újhagyma
½ piros
kaliforniai/kápia paprika
2 evőkanál
barnacukor
2 evőkanál
vörösbor ecet
2 evőkanál
citromlé
2
evőkanálnyi, aprított petrezselyem zöldje
1 evőkanál
halszósz,
1 evőkanál
szójaszósz
1-2 teáskanál
ázsiai fűszerkeverék
1-2
teáskanálnyi hétfűszer keverék
1-2
teáskanálnyi pácolt gyömbér
Fotó: Szeiler
Stúdió
1. A
csirkecombot csontozzuk ki, a bőrét vágjuk le, és kockázzuk fel, centis
kockákra.
2. Öntsük
fel hideg vízzel, a lábosban, adjuk hozzá a gyömbért, a szójaszószt, a
fűszereket és halszószt.
3.
Forraljuk fel, és kis lángon, időnként lehabozva, főzzük 10 percet.
4. A
zöldséget pucoljuk meg, és csíkozzuk fel. A paprikát csumázzuk ki, és vágjuk
csíkokra. Adjuk a leveshez a citromlével, az ecettel és a cukorral.
5. Főzzük
újabb 10 percet, kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk az ízlésünknek
megfelelően. Az utolsó percben adjuk hozzá a petrezselyem zöldjét.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A
receptet a Gusztahús támogatta, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése