2014. május 5., hétfő

Édes-savanyú csirkeleves

Könnyen és gyorsan elkészíthető, finom leves, keleties íz világgal. Igazi hét közbeni, dolgozós leves. Bár az elmúlt napok hideg estéire is tökéletes.


Jól illik bele a gyömbér, aminek a vágykeltő hatását már évszázadok óta használják és tisztelik a keleti kultúrában. Az elkészítési időt le lehet csökkenteni a hús ki filézésével, bőven megéri a ráfordított időt.


Elkészítési idő: 35-40 perc



4 csirke felső comb
2 kisebb sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
1-2 szál újhagyma
½ piros kaliforniai/kápia paprika
2 evőkanál barnacukor
2 evőkanál vörösbor ecet
2 evőkanál citromlé
2 evőkanálnyi, aprított petrezselyem zöldje
1 evőkanál halszósz,
1 evőkanál szójaszósz
1-2 teáskanál ázsiai fűszerkeverék
1-2 teáskanálnyi hétfűszer keverék

1-2 teáskanálnyi pácolt gyömbér



1. A csirkecombot csontozzuk ki, a bőrét vágjuk le, és kockázzuk fel, centis kockákra.
2. Öntsük fel hideg vízzel, a lábosban, adjuk hozzá a gyömbért, a szójaszószt, a fűszereket és halszószt.
3. Forraljuk fel, és kis lángon, időnként lehabozva, főzzük 10 percet.
4. A zöldséget pucoljuk meg, és csíkozzuk fel. A paprikát csumázzuk ki, és vágjuk csíkokra. Adjuk a leveshez a citromlével, az ecettel és a cukorral.
5. Főzzük újabb 10 percet, kóstoljuk meg, ha kell, korrigáljuk az ízlésünknek megfelelően. Az utolsó percben adjuk hozzá a petrezselyem zöldjét.

Jó étvágyat hozzá!


Max
A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin