Krémes leves, amit a böjti időszakban készíthetünk zöldség leves
alappal. A télen megtöppedt burgonyákat elhasználhatjuk ebbe az egyszerű
levesbe. Ha friss burgonyából készítjük, válasszunk olyat, ami főzésre alkalmas
(pl. Démon vagy Hópehely).
Zöldség leves könnyedén készíthető a leves
fűszerkeverékeinkből.
Elkészítési idő: 35 perc
50 dkg burgonya
1 l húsleves vagy zöldségleves
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
1 csokor petrezselyem zöldje
só és bors
A tálaláshoz pirított kenyér kocka.
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. Tegyük fel hideg
vízben főni, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon főzzük puhára.
2. Keverjük ki a tejfölt a liszttel és kevés hideg vízzel, majd pár
kanál, forró lével összekeverve (hő kiegyenlítés), adjuk a leveshez.
3. Merülő mixerrel pürésítjük, adjuk hozzá az apróra vágott
petrezselyem zöldet. Főzzük pár percet, ha nagyon sűrű lenne, adjunk hozzá
kevés vizet.
4.Tálaláskor hintsük meg petrezselyemmel és kenyérkockával.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Burgonyakutatási
Központ támogatta, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése