2014. április 23., szerda

Currys csirke, egyszerűen

Az igazi curryk főzéséhez viszonylag sok idő szükségeltetik, főleg ha bárány vagy kecske húsból készítik. Ez itt egy kicsit könnyített, rapid változat. Készülhet pulyka medalionból, vagy combfiléből, de akkor 7-8 perccel toldjuk meg a főzési időt a biztonság kedvéért.  


Elkészítési idő: 50 perc.


Fotó: Szeiler Stúdió

50 dkg csirkemell, vagy combfilé
25 dkg rizs,
1 kisebb fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg vaj,
4-5 evőkanál tejföl,
1 teáskanálnyi curry fűszerkeverék,

só és bors .


Fotó: Szeiler Stúdió

1. A vajat megolvasztjuk és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a húst és gyakran kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
3. A rizst fél liter vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon, fedő alatt megfőzzük.
4.A húst meghintjük a curryvel, hozzáadjuk a tejfölt, kevés (~2 dl) vizet, és fedő alatt 8-10 percet pároljuk.
5. A rizs akkor főtt meg, ha az összes nedvességet felitta, ekkor zárjuk el az energiát, és pár percet hagyjuk rajta a fedőt.

Jó étvágyat hozzá!

Max

A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin