Az igazi curryk főzéséhez viszonylag
sok idő szükségeltetik, főleg ha bárány vagy kecske húsból készítik. Ez itt egy
kicsit könnyített, rapid változat. Készülhet pulyka medalionból, vagy
combfiléből, de akkor 7-8 perccel toldjuk meg a főzési időt a biztonság
kedvéért.
Elkészítési idő: 50 perc.
Fotó: Szeiler Stúdió
50 dkg csirkemell, vagy combfilé
25 dkg rizs,
1 kisebb fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg vaj,
4-5 evőkanál tejföl,
1 teáskanálnyi curry fűszerkeverék,
só és bors .
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A vajat megolvasztjuk és üvegesre
pirítjuk rajta az apróra vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a húst és gyakran
kevergetve, fehéredésig pirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, kevés
vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.
3. A rizst fél liter vízzel felöntjük,
sózzuk, borsozzuk, és kis lángon, fedő alatt megfőzzük.
4.A húst meghintjük a curryvel,
hozzáadjuk a tejfölt, kevés (~2 dl) vizet, és fedő alatt 8-10 percet pároljuk.
5. A rizs akkor főtt meg, ha az összes
nedvességet felitta, ekkor zárjuk el az energiát, és pár percet hagyjuk rajta a
fedőt.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A
receptet a Gusztahús támogatta, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése