2014. április 20., vasárnap

Gőzölt túrógombóc, fűszeres gyümölcsmártással

Ennek a receptnek a különlegessége a gőzölt, könnyű túrógombóc és a gyümölcsös, fűszeres teafüvekből főtt mártás harmóniája. Pároláshoz használhatunk egy mélyebb, hőálló üvegtálat is.
A teafüveket és az aszalt-szárított gyümölcsöket a gyógynövény boltok polcain megtaláljuk.
Elkészítési idő: 60 perc.


Fotó: Szeiler Stúdió

½ kg túró
2 db tojás,
1 evőkanál vaníliás cukor,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál búzadara,
csipet só.

Mártás:

2-3 evőkanál Tűzmadár teafű keverék (vagy ananász, gyömbér és rooibos teák keveréke)
1 liter víz
3 evőkanál barnacukor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál aszalt áfonya
2 evőkanál szárított bodzavirág (vagy mazsola)

2-3 evőkanál étkezési keményítő



Fotó: Szeiler Stúdió

1. A túrót összekeverjük a tojással, a vaníliás cukorral és a sóval. Meghintjük a liszttel, és a búzadarával. Összedolgozzuk villával, ha túl kemény lenne, lágyítjuk a tejföllel. Ha lágy, még egy kis búzadara, liszt kerülhet hozzá.
2. Kivajazunk egy mély tálalótálat, kanállal 12-14 gombócot formázunk, belerakjuk a tálba. Lefedjük és forrásban levő víz fölé tesszük (hasonlóan mintha csokoládét olvasztanánk), és 25-30 percig pároljuk.
3. A mártáshoz a teafüvet tegyük tartóba, öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az áfonyát és a bodzát (vagy a mazsolát), és kis lángon forraljuk 13-15 percet.
4. Vegyük ki a teafű tartót, keverjük bele a cukrot és a citromot, főzzük pár percet, majd a hideg vízben feloldott keményítővel sűrítsük be.
Jó étvágyat hozzá!

Max
A recepthez a teafüvet a CTF Kft. biztosította, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin