Ennek a receptnek a különlegessége a
gőzölt, könnyű túrógombóc és a gyümölcsös, fűszeres teafüvekből főtt mártás
harmóniája. Pároláshoz használhatunk egy mélyebb, hőálló üvegtálat is.
A teafüveket és az aszalt-szárított
gyümölcsöket a gyógynövény boltok polcain megtaláljuk.
Elkészítési idő: 60 perc.
Fotó: Szeiler Stúdió
½ kg túró
2 db tojás,
1 evőkanál vaníliás cukor,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál búzadara,
csipet só.
Mártás:
2-3 evőkanál Tűzmadár teafű keverék (vagy ananász,
gyömbér és rooibos teák keveréke)
1 liter víz
3 evőkanál barnacukor
2 evőkanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál aszalt áfonya
2 evőkanál szárított bodzavirág (vagy
mazsola)
2-3 evőkanál étkezési keményítő
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A túrót összekeverjük a tojással, a
vaníliás cukorral és a sóval. Meghintjük a liszttel, és a búzadarával.
Összedolgozzuk villával, ha túl kemény lenne, lágyítjuk a tejföllel. Ha lágy,
még egy kis búzadara, liszt kerülhet hozzá.
2. Kivajazunk egy mély tálalótálat, kanállal
12-14 gombócot formázunk, belerakjuk a tálba. Lefedjük és forrásban levő víz
fölé tesszük (hasonlóan mintha csokoládét olvasztanánk), és 25-30 percig
pároljuk.
3. A mártáshoz a teafüvet tegyük
tartóba, öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az áfonyát és a bodzát (vagy a mazsolát),
és kis lángon forraljuk 13-15 percet.
4. Vegyük ki a teafű tartót, keverjük bele a cukrot és a citromot,
főzzük pár percet, majd a hideg vízben feloldott keményítővel sűrítsük be.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a teafüvet a CTF Kft. biztosította, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése