Ismét egy maradékhasznosító étel. Ha marad rizs, vagy túl sok lett a
párolt zöldség, és unjukmár a francia salátát.
Fogyaszthatjuk köretként, de egy tartalmasabb leves után lehet második
fogás is. A különböző zöldség keverékekkel változatosan elkészíthető.
Fotó: Szeiler Stúdió
Elkészítési idő: 65-70 perc
25 dkg rizs
½ liter víz
40 dkg vegyes zöldség (lehet mirelit is)
6-7 evőkanál tejföl
2 tojás
15 dkg füstölt sajt
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék (só mentes), vagy kínai/wok
fűszerkeverék
só és bors
Fotó: Szeiler Stúdió
1. A rizst a dupla mennyiségű vízzel felengedjük, sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
2. Közben pároljuk meg a zöldség keveréket. Ha van pároló edényünk,
akkor ez elkészülhet a rizs felett.
3. Keverjük ki a tejfölt a tojással és három evőkanálnyi olajjal, a
maradék olajjal kenjünk ki egy kisebb sütőedényt. Melegítsük elő a sütőt 180
fokra.
4. Terítsük el a rizs felét az edény aljában, arra tegyük a párolt
zöldség felét. Locsoljuk rá a tojásos tejföl felét, majd erre a maradék rizst
és zöldséget. Öntsük rá a maradék tejfölös mártást, és szórjuk meg reszelt
füstölt sajttal.
5. Takarjuk be alufóliával, és süssük 20 percet, majd vegyük le a
fóliát, és 5-8 perc alatt pirítsuk meg a tetejét. Hagyjuk a sütés után
langyosra hűlni az edényben, és úgy vágjuk kockákra.
Jó étvágyat hozzá!
Max
1 megjegyzés:
Megint telitalálat! Ki is próbálom hamarosan.
Megjegyzés küldése