2014. április 12., szombat

Rizses rakott zöldség

Ismét egy maradékhasznosító étel. Ha marad rizs, vagy túl sok lett a párolt zöldség, és unjukmár a francia salátát.
Fogyaszthatjuk köretként, de egy tartalmasabb leves után lehet második fogás is. A különböző zöldség keverékekkel változatosan elkészíthető.



Fotó: Szeiler Stúdió

Elkészítési idő: 65-70 perc

25 dkg rizs
½ liter víz
40 dkg vegyes zöldség (lehet mirelit is)
6-7 evőkanál tejföl
2 tojás
15 dkg füstölt sajt
2 evőkanál étolaj
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék (só mentes), vagy kínai/wok fűszerkeverék

só és bors


Fotó: Szeiler Stúdió



1. A rizst a dupla mennyiségű vízzel felengedjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és fedő alatt, kis lángon puhára főzzük.
2. Közben pároljuk meg a zöldség keveréket. Ha van pároló edényünk, akkor ez elkészülhet a rizs felett.
3. Keverjük ki a tejfölt a tojással és három evőkanálnyi olajjal, a maradék olajjal kenjünk ki egy kisebb sütőedényt. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
4. Terítsük el a rizs felét az edény aljában, arra tegyük a párolt zöldség felét. Locsoljuk rá a tojásos tejföl felét, majd erre a maradék rizst és zöldséget. Öntsük rá a maradék tejfölös mártást, és szórjuk meg reszelt füstölt sajttal.
5. Takarjuk be alufóliával, és süssük 20 percet, majd vegyük le a fóliát, és 5-8 perc alatt pirítsuk meg a tetejét. Hagyjuk a sütés után langyosra hűlni az edényben, és úgy vágjuk kockákra.

Jó étvágyat hozzá!


Max

1 megjegyzés:

undercover írta...

Megint telitalálat! Ki is próbálom hamarosan.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin