Lassan kifelé megyünk a hűvösebb napokból, de azért még egy
bögre, forró leves jól esik testnek és léleknek is. Ehhez a leveshez az alapot
egy almás karfiolkrém és egy isteni krémleves
adta. Nagyon jól illik az alma és karfiol egymáshoz. A télről megmaradt,
töppedt almáknak csodás hasznosítása.
Az elkészítési idő nagy
részét a sütés adja, de amíg sül, sok minden mást el tudunk intézni.
Elkészítési idő: 65-70 perc
1 kisebb fej karfiol
1 alma
1 sárgarépa
1,5 liter víz
3-4 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál citromlé
1 evőkanál olíva olaj
1 teáskanál kínai/wok fűszerkeverék
1 teáskanál vörösborecet
só és bors
A tálaláshoz pirított kenyérkocka.
1. A karfiolt megmossuk, rózsáira bontjuk, az almát 8 gerezdre vágjuk,
a magházát kivágjuk. Terítsük el egy kiolajozott sütőedényben a karfiolt és az
almát. Sózzuk és borsozzuk, és csepegtessük rá az ecetet. Előmelegített sütőben,
165 fokon 25-30 percet süssük.
2. A megsült karfiolos almát öntsük egy lábosba, adjuk hozzá a karikára
vágott sárgarépát, a fűszerkeveréket, a citromlét, öntsük fel 0,5 liter hideg
vízzel, és kis lángon főzzük 20-25 percet.
3. Ha puha a répa és a karfiol, akkor öntsük fel a maradék vízben
elkevert tejföllel, és újra forraljuk fel.
4. Egy merülő mixerrel pürésítsük össze a levest, és tálalhatjuk is, a
tetejére tegyünk pirított kenyérkockát.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Inspiráció: Chef
Viki almás-citromos karfiol krémlevese
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése