2014. május 28., szerda

Kapros-kolbászos csusza

Egyszerű egy tál étel. Érdemes csusza tésztával készíteni, ha nem tudunk beszerezni, készülhet lasagne tésztából vagy széles metéltből. Válasszunk hozzá jó minőségű túrót és tejfölt.
A régi, túrós ételeknél mindig összesütötték tálalás előtt. Ekkor a túróból a nedvesség elpárolgott és egy kicsit meg is pirították.
A kolbászból kisült paprikás zsír, keveredve a szalonnából kisült, füstös ízzel, felidézi a régmúlt idők konyháját. Az egyszerű, tartalmas ételeket, a jó alapanyagokat. Jól csúszik hozzá egy korsó hideg sör, vagy egy rozé hosszúlépés.


Elkészítési idő: 35-40 perc



25-30 dkg csuszatészta
2-3 dl tejföl
10-15 dkg túró
10 dkg füstölt kolbász
5-6 dkg húsos, füstölt szalonna
2-3 evőkanálnyi aprított kapor






1. A kolbász felét karikázzuk fel, a többit a szalonnával együtt vágjuk kockákra.
2. A kolbász karikák mindkét oldalát süssük 2 percet egy serpenyőben. Vegyük ki, tegyük félre, ez kerül a tészta tetejére.
2. A szalonnát kezdjük el sütni, majd adjuk hozzá a kolbász kockákat is, és pár perc alatt süssük át. Adjuk hozzá a tejföl felét és a túrót, a kapor felét, keverjük össze, és zárjuk el az energiát.
3. Főzzük ki sós, lobogó forró vízben a tésztát, majd szűrjük le, és keverjük a kolbászos tejfölhöz.
4. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Vékonyan kiolajozott/zsírozott sütőedénybe halmozzuk a tésztát.
5. Hintsük meg a tésztát kaporral, locsoljuk meg a maradék tejföllel, tegyük rá az elősütött kolbászokat, és tegyük az edényt az előmelegített sütőbe.
6. Süssük 10-15 percet, és rögtön, forrón tálalhatjuk is.


Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ez nagyon nagy királyság!!!

H. Mária írta...

Ezt ki kell nyomtatni. Köszönöm.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin