2014. szeptember 14., vasárnap

Juhtúróval töltött gombafejek

Az esős, párás idő kedvez a gombáknak, szépen nőnek.  A piacon roskadoznak az asztalok a bevizsgált gombák alatt, mindenképpen ilyet válaszunk. Ha nincs bizalmunk, akkor maradjunk a termesztett csiperke gombánál,d e abból én a barnát javaslom, ehhez az ételhez.
Fontos a jól megválasztott juhtúró. Válasszunk olyat, aminek magában megkóstolva is tetszik az íze. Állagra azt szeretem, ami rögös, darabos.


Elkészítési idő: 30-35 perc





6-8 nagyobb gombafej
20-25 dkg juhtúró
10-15 dkg túró
15-20 dkg GusztaHús füstölt sonka
10-15 reszelt füstölt sajt
2-3 evőkanál tejföl
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 evőkanálnyi olaj

só, bors




1. A gomba tönkjét törjük ki (tegyük el a fagyasztóba, használhatjuk levesek ízesítéshez), sózzuk és borsozzuk meg a belsejét. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
2. Keverjük össze a juhtúrót, a túrót, a fokhagymát és a tejfölt.
3. Vágjuk kockákra a füstölt sonkát, és azt is keverjük bele. Sózzuk és borsozzuk, de óvatosan, mert a juhtúró is sós.
4. Töltsük be a túrós keveréket a gombafejekbe, és tegyük egy olajjal vékonyan kikent sütőtálba.
5. Tegyünk a tetejére a reszelt sajtból, és a forró sütőben süssük meg 20-25 perc alatt. Tálaláskor adjunk hozzá salátát.

Jó étvágyat hozzá!
Max


A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin