2015. február 27., péntek

Déli (Cajun) stílusú csirkemell, tojásos tortillával

Amerika déli államaiban hasonló módon készítik a csirkesültet. Az, hogy ez most Cajun, Soul, Kreol vagy éppen Tex-Mex stílus, annak eldöntése nem az én dolgom. Több étterem készíti a csirkesültet, főleg New Orleans környékén. A különböző hagyományok, stílusok már alaposan összekeveredtek. Ez a fajta „rántott hús” kevésbé tudja megszívni magát olajjal, sütés közben.
 A végén a panírozásból maradt lisztből és tojásos-tejből, lepényeket sütnek, és zöldsalátával a sült mellé tálalják.


Elkészítési idő: 65-70 perc+ a pihentetés


2 db egész Gusztahús csirke mellfilé
3 dl zsíros tej
3 dl víz
2 db tojás
10 dkg sima liszt
10 dkg rétes liszt

8 dkg Biomag kukoricaliszt
8 dkg Biomag kukoricadara
só, bors, mexikói fűszerkeverék
olaj a sütéshez


1. Vágjuk fel a csirkemellet tenyérnyi, centi vastag érmékre, sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be a mexikói fűszerrel. Tegyük félre pihenni, 3-4 órára, vagy egy egész éjszakára.
2. Dolgozzuk össze a tojást a vízzel és a tejjel. Áztassuk bele a húsokat 30-35 percre. Keverjük össze a liszteket és a darát egy fedeles dobozban.
3. Melegítsünk egy kisebb sütőedényben olajat. Vegyünk ki annyi húst, amennyi kényelmesen elfér a sütőedényben. Csepegtessük le, tegyük a lisztes keverékbe, tegyük rá a fedelet, és alaposan rázzuk össze. Rázzuk le a felesleges lisztet, és süssük a forró olajban, ropogósra, oldalanként 4-5 perc alatt.
4. A húsok kisütése után a maradék lisztet keverjük bele a tojásos-tejbe, dolgozzuk össze. Egy palacsintasütőben, kevés olajon süssük ki a tortilla lepényeket.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús, a kukoricadarát Biomag Malom segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin