2015. december 8., kedd

Darált húsos-sajtos pite


Friss, gyúrt omlós tészta, ízletes töltelékkel, igazi mediterrán csemege. Ajánlom azoknak, akik szeretnének megismerkedni a gyúrt tésztákkal. Mivel itt nem főzzük, hanem formában sütjük, nem kell annyira kidolgozni. Az olajtól omlós ropogós lesz, a tölteléket pedig tetszés szerint variállhatjuk.


Elkészítési idő: 70-75 perc + a pihentetés


45-50 dkg GusztaHús darált hús
35 dkg búzaliszt
10-12 dkg reszelt félkemény sajt (trappista, edami, gouda)
1 dl étolaj/olívaolaj
1 dl víz
2-3 szem aszalt paradicsom
1-2 teáskanálnyi sült hús fűszerkeverék
1 mokkáskanálnyi só a tésztába
só, bors, aprított petrezselyem, kevés olaj




1. Keverjük össze a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a vizet és az olajat. Gyúrjunk pár mozdulattal, 2-3 perc alatt tésztát belőle. Csavarjuk háztartási fóliába s tegyük hideg helyre 35-40 percre.
2. Kevés olajon pirítsuk le a darált húst, hintsük meg a fűszerkeverékkel, sózzuk és borsozzuk.  Vágjuk kisebb darabokra az aszalt paradicsomot és adjuk a húshoz, pirítsuk 5-6 percet. Tegyük félre, öntsük ki egy tálkába, had hűljön ki. Kenjünk ki olajjal vékonyan egy 25 cm-s piteformát.
3. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Gyengén lisztezett nyújtólapon nyújtsuk ki a tészta 2/3 részét, úgy hogy nagyobb legyen, mint a forma, 2-3 centivel.
4. Kanalazzuk bele a darált húsos keveréket, szórjuk meg petrezselyem zöldjével és a reszelt sajttal. Nyújtsuk ki a maradék tésztát akkorára, mint a formánk, tegyük a tészta tetejére, és körben csipkedjük össze a kilógó tésztával.
5. Pár helyen vágjunk rajta kis nyílásokat, ahol a gőz el tud távozni. Tegyük a forró sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük szép piros, ropogósra. Sütés után a formában pihentessük 10-15 percet, majd óvatosan kivéve, rácson hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a húst a Gusztahús segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin