2016. július 27., szerda

Ukrán (Kárpátaljai) szoljanka



Kicsit savanykás, könnyű, igazi nyári leves. Kicsi időt szánjunk rá, a munka része nem sok, érdemes akár egy nyári napon, reggel a hűvösben megfőzni. Élvezzük a nyarat és igyunk hozzá egy jó fröccsöt.

Elkészítési idő: 55-60 perc





60 dkg Gusztahús marhanyak vagy lapocka
2 fej vöröshagyma
3-4 db ecetes uborka
2-3 evőkanál paradicsompüré
1,5 dl száraz Balatoni fehér bor
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sertés zsír
egy csipet cukor
só, tálaláshoz apróra vágott petrezselyem zöldje





1. A húst vágjuk kis kockákra és az apróra vágott hagymával együtt, a felhevített zsíron pár percig pirítjuk. Hozzákeverjük a paradicsompürét, a cukrot. Sózzuk és felöntjük a borral, közepes energián 5-6 percet főzzük.
2. Adjuk hozzá a karikára vágott uborkát és az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, öntsük fel egy liter hideg vízzel, forraljuk fel, és főzzük puhára a húst 35-40 perc alatt. Tálaláskor hintsük meg apróra vágott petrezselyem zöldjével.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss húst Gusztahús biztosította, köszönjük!
A finom balatoni borokat és más finomságokat megtalálod A Darnayban, Gyenesdiáson, ahol piknikezhetsz is.
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin