2019. március 26., kedd

Kókusztejes csirkeleves


Csirkeleves, keleties ízesítéssel, egyszerűen. Készülhet estére, vagy a dolgozóba egy üvegben (vagy esetleg a mostanában oly népszerű, színes étel boxok valamelyikében) elvinni.



Elkészítési idő: 25-30 perc,

50 dkg csirkecomb filé
6-7 dl zöldség alaplé (kockából is készíthető)
4 dl kókusztej
1 kis fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
1-2 újhagyma
olaj, só, tálaláshoz leves gyöngy




1. Melegítsünk kevés olajat egy edényben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott csirkehúst, és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük 15 percet. Adjuk hozzá a kókusztejet és főzzük még 5-8 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott újhagymával és leves gyöngyöt adjunk hozzá.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin