2019. április 13., szombat

Tejszínes tárkonyos színes zöldségleves


Leves. Hetente legalább kétszer, háromszor (többször is lehet) is kell ennem levest. Szeretem. Nem kell egy erős levesnek lenni, elég egy jó zöldséges vagy krémleves.



Elkészítési idő: 25-30 perc,

50 dkg mirelit zöldségkeverék
6-7 dl zöldség alaplé (kockából is készíthető)
2 dl tejszín
1 kis fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi tárkony
1-2 újhagyma
olaj, só



1. Melegítsünk kevés olajat egy edényben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a zöldséget, és a tárkonyt pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük 15 percet. Adjuk hozzá a tejszínt és főzzük még 5-8 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott újhagymával.

Tipp és trükk: zöldség alap levet készíthetünk szárított ételízesítőből is. Válasszunk sómentes keveréket, és főzzük forrásban lévő vízben 15-20 percet, majd szűrjük le.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin