2008. augusztus 5., kedd

Vajas kifli vs. Ciabatta?

A kérdés azért merült fel, mert a hagyományos ciabatta (csabatta, olasz szegletes zsemle) tésztája igazábol nem jön be nekünk, viszont a vajas kifli tésztáját nagyon szeretjük.
Tehát abból készült ez a .......cabatli:-))

Dicséret az új sütőnek, 12 perc alsó-felső-légkeverés, kb. 220 c°-on!


Tészta:

50 gr vaj/margarin
20 gr só
20 gr cukor
320 ml tej
650 gr kenyérliszt
7 gr szárított élesztő

a kenéshez olvasztott vaj/margarin



Dagasztás, kelesztés (ha van kenyérsütőgép, abban, vagy álványos csodamasina stb). A kész tésztát 3 részre vágjuk, kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, feltekerjük, egy kicsit lelapítjuk, 4 egynelő részre vágjuk. 30 perc pihentetés/kelesztés után a tetejét egy kis tejjel megkenjük és a fentikek szerint megsütjük.

Ideális szendvics alap, de jó csak úgy elrágcsálni is:-)

Cicaanya készítette, köszönöm!!!

3 megjegyzés:

Millie írta...

http://pakosztos.blogspot.com/2008/08/ciabatta-poolish-version.html

egyre járt az agyunk :-D

Garffyka írta...

Max, a nyelvújító chéf.
Találó a cabatli, nagyon tetszik.
:-)

Lilian írta...

Ha újra sok időm lesz főzni, nagyon meg fogok hízni :O
Ez a reci nagyon csábítóan hangzik megint!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin