De nézzük inkább ezt a francia receptet. Erre szokták mondani hogy a nagysága az egyszerűségében rejlik.
Amikor olvastam a VKF!18 kiírását, azonnal tudtam hogy ezt fel kell tennem a blogra.
"Coeur á la Creme" annyit jelent franciául hogy: szív krémmel.
Klasszikus szerelmesek desszertje.
Az eredeti desszertet speciális szív alakú fonott kosárkában, vagy lyukacsos aljú porcelán formákban készítik.
A krémet nedves sajtruhába rakják, és hagyják kicsepegni a túróból a savót, így kapnak egy igazán krémes szívet.
Miután nekem nincsen ilyen spéci formám, ezért én egy lyukacsos, ún. pároló betétben csepegtetem le a krémet, és utána szúrom ki szív formára.
A "szív krémmel" desszert:
Hozzávalók:
24 dkg lágy krémsajt (mascarpone)
2,5 dl túró
2,5 dl habtejszín
1 dl porcukor
2 tk vaníliás cukor
Az öntethez:
5 dl eper (ha olyankor készítjük, amikor nincs eper, akkor lehet egy kis vízzel felfőzött lekvárból is készíteni)
2 ek narancs/triple sec likőr
A késes aprítóban a túrót és a sajtot ősszekeverem (én nem szoktam a túrót áttörni, így egy kicsit érződik a túró, nem lesz egészen krémes). A tejszínt kemény habbá verem a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan összekeverem a túrós-sajttal, majd egy nedves ruhával/tüllel kibélelt kb. 25 cm-es edénybe terítem és be teszem a hűtőbe csepegni, kb. 3-4 órára.
Óvatosan kiterítem a krémet, kiszúrom a szív formával. A szószhoz az epret összeturmixolom a likőrrel, ebből terítek a tányérra, és arra ültetem a szivet.
3 megjegyzés:
Lenyűgöző! Ezt (is) ki kell próbálnom! Gratulálok!
Húúúúúúúú! ez nagyon jól néz ki!gratulálok!:-)
Nagyon profi vagy!! Egészen úgy néz ki, mintha egy nagyon rangos, gyönyörü képekkel ilusztrált szakácskönyv lapját nézném! :)
Megjegyzés küldése