2008. augusztus 24., vasárnap

VKF!XVIII/2: Coeur á la Créme

Miután több Kolléga is segített, így remélem sikerül az időzített mutatvány.

De nézzük inkább ezt a francia receptet. Erre szokták mondani hogy a nagysága az egyszerűségében rejlik.

Amikor olvastam a VKF!18 kiírását, azonnal tudtam hogy ezt fel kell tennem a blogra.

"Coeur á la Creme" annyit jelent franciául hogy: szív krémmel.

Klasszikus szerelmesek desszertje.

Az eredeti desszertet speciális szív alakú fonott kosárkában, vagy lyukacsos aljú porcelán formákban készítik.
A krémet nedves sajtruhába rakják, és hagyják kicsepegni a túróból a savót, így kapnak egy igazán krémes szívet.

Miután nekem nincsen ilyen spéci formám, ezért én egy lyukacsos, ún. pároló betétben csepegtetem le a krémet, és utána szúrom ki szív formára.




A "szív krémmel" desszert:

Hozzávalók:

24 dkg lágy krémsajt (mascarpone)

2,5 dl túró

2,5 dl habtejszín

1 dl porcukor

2 tk vaníliás cukor

Az öntethez:

5 dl eper (ha olyankor készítjük, amikor nincs eper, akkor lehet egy kis vízzel felfőzött lekvárból is készíteni)

2 ek narancs/triple sec likőr


A késes aprítóban a túrót és a sajtot ősszekeverem (én nem szoktam a túrót áttörni, így egy kicsit érződik a túró, nem lesz egészen krémes). A tejszínt kemény habbá verem a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosan összekeverem a túrós-sajttal, majd egy nedves ruhával/tüllel kibélelt kb. 25 cm-es edénybe terítem és be teszem a hűtőbe csepegni, kb. 3-4 órára.

Óvatosan kiterítem a krémet, kiszúrom a szív formával. A szószhoz az epret összeturmixolom a likőrrel, ebből terítek a tányérra, és arra ültetem a szivet.



Jó étvágyat ehhez az igazán fenséges desszerthez!

3 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Lenyűgöző! Ezt (is) ki kell próbálnom! Gratulálok!

Sütis néne írta...

Húúúúúúúú! ez nagyon jól néz ki!gratulálok!:-)

Zsófi írta...

Nagyon profi vagy!! Egészen úgy néz ki, mintha egy nagyon rangos, gyönyörü képekkel ilusztrált szakácskönyv lapját nézném! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin