Tudom hogy a VKF!18 kiírása szerint a közzétételi nap vasárnap, de sajnos sem szombaton, sem vasárnap nem leszek itthol, ezért választottam az a megoldást, hogy szépen felrakosgatom az elkészült étkekt, illetve összefoglalót.
Természetesen Alkotótársam, Pannicica ismét segítségemre sietett, és a "labormunkát" elvégezte.
Nézzük mit is ajánl nekünk Pannicica:
Zöldségleves túrógombóccal
1 fej vöröshagyma
2 szál répa
1 szál petrezselyem
3 szem krumpli
1 bögre zöldborsó
pici olaj
2 dl tejföl
25 dkg túró
1 tojás
2 ek liszt
só, bors, leveskocka, tárkony (ha van)
citromlé ízlés szerint
A vöröshagymát finomra reszeltem, és a karikára vágott répával, petrezselyemmel olajon, folyamatosan kevergetve átpirítjuk-pároljuk. Felöntjük vízzel, félfővés után beletesszük a kockára vágott krumplit és a borsót. Majdnem készre főzzük, közben ízesítjük sóval, borssal, leveskockával.
A túrót összekeverjük a nyers tojással és a 2 ek liszttel, kicsit állni hagyjuk. Ha a zöldségek majdnem puhák, teáskanállal gombócokat szaggatunk bele, készre főzzük, tárkonnyal ízesítjük. Ha kész, a legutolsó percben a 2 dl tejfölt elkeverjük némi forró levessel, visszaöntjük, és rögtön elzárjuk a gázt, nehogy kicsapódjon! Citromlével tesszük pikánssá.
max kommentje: amikor olvastam először ezt a receptet, az jutott eszembe hogy ez akár egy hideg joghurtos gyümölcs leves/mártás kisérője is lehetne, például ehhez a meggyleveshez.
A fincsi leves után pedig következzék a különleges ráadás:
Túrós párna
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
pici só
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. A négyzeteket megtöltjük lekvárral, körben lekenjük tojással, félbehajtjuk és villával összenyomkodjuk. A tetejét is lekenjük tojással, kikent tepsibe tesszük, és forró sütőben megsütjük.
folyt köv.
1 megjegyzés:
bejegyzés további beállításainál be lehet állítani a közzététételi időt "bejegyzés dátuma és ideje".
Ha a vasárnapi dátumot adod meg, akkor teszi közzé.
Megjegyzés küldése