Hozzávalók:
- 70 dkg zöld csilipaprika
- 6-7 babérlevél,
- 15-20 db színes egész bors,
- 2 ek. koriander mag
Felöntőlé, 1 liter vízhez:
- 2 dl 10%-os ecet
- 15 dk cukor
- 3 dkg só
- 1 csapott mk borkén
- 1 csapott mk szódabikarbóna
Ajánlott védőfelszerelés, egy kényelmes, vastag gumikesztyű. Alaposan megmossuk a paprikákat, a csutkájukat, amennyire lehet levágjuk. Hosszában félbevágjuk, és egy kanál nyelével a magokat kikaparjuk. Ismét alapos öblítés, az esetleges hibás részek eltávolítása. Ezután tegyük egy mély tálba, és annyi forró vízzel öntsük le, amennyi ellepi. Ezzel kimossuk a maradék magot is. Hagyjuk állni 5-10 percet, majd szedjük le egy szűrőkanállal a léről. Tegyük egy nagy üvegbe, vagy műanyag vödörbe, és a fűszereket is helyezzük közé. A léhez a só oldódásáig keverjük, és öntsük fel. Ha nem lepi el, akkor a levet újabb adaggal egészítsük ki. Zárjuk le légmentesen, és hagyjuk pihenni 2-3 hétig. Felbontás után tegyük a hűtőbe.
Használhatjuk önállóan savanyúságnak, de készíthetünk belőle dip-eket, krémeket vagy tapasokat.
Jó étvágyat hozzá!
Max
2 megjegyzés:
Max drága, mennyit kell még érjen, hogy enni lehessen? Készítek fasírtot és megyünk kostólni :D
Lassan letelik, úgyhogy mehet a bartel:-))
Megjegyzés küldése