2010. szeptember 1., szerda

Lassan sült paprika

A lassan sült, mediterrán paradicsom alapján készített. Hívhatnánk tapasnak is, vagy magyarosan falatkának. Igazi bulikaja, vagy hideg ízelítő, de egy szendvicskrémet is kellőképpen feltúrbózhat. Az ötlet onnan származik, hogy Ritával (Ritakonyhája.hu) beszélgettünk a lehetséges verziókról. Készített is Rita egy cukkínis verziót, (amit közben én is elkészítettem, post hamarosan), én pedig ezt a kápia paprikából készültet.




Hozzávalók:

- piros, kápia paprika
- zöldfűszerek: borsikafű, bazsalikom, oregano, kakukkfű
- fokhagyma
- olívaolaj


A paprikákat alaposan megmosom, és kicsumázom. Egy mély tepsibe olajat locsolok, erre fektetem a paprikákat, közé a megpucolt fokhagymákat és a zöldfűszereket, ami csak összetéptem. Alaposan sózm, borsozom, és meglocsolom olajjal.



Lassú tűzön, 120-130 C-on, a sütőben sütöm, 2,5-3 órát, közben néha megforgatom. még melegen gey tiszta üvegbe kanalazom, és felöntöm az olajjal, aminek teljesen el kell lepnie. használat előtt lecsepegtetem, és kostólás képpen egy szelet bagettre teszek belőle, és megkóstolom.

Max

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon-nagyon finom lehet. Kápia a legjonn sült paprikának, de mostanában alig lehet kapni

JOLI ZÖLDKOSARA írta...

Jajj, de milyen csodálatosan gyönyörűséges.

duende írta...

Fantasztikus, köszi az ötletet!

Max írta...

Bianka: nálunk kapható, sokat látok belőle
Joli: ugye? és az illata, sülés közben!
Duende: szívesen, örülök hogy tetszik

Névtelen írta...

Kedves Max!

Köszönöm a receptet fantasztikus!
A piacon kaptam kápia paprikát és rögtön eszembe jutott a recepted, tegnap meg is csináltam, és úgy gondoltam mielőtt beteszem a spájz polcra egyet azért megkóstolok...
Nagy hiba volt! Este megettük majdnem a felét vacsorára!
Holnap kezdhetem előről:)

Max írta...

Kedves Névtelen!
Nagyon szívesen! Éljenek az ehető hibák!!!

Névtelen írta...

Kedves Max!

Szerinted ezt a finomságot, hogyan lehetne eltenni úgy hogy egész télen eláljon???
Ha olajjal felöntöm az tartósítja, vagy szükséges valami tartósítószer is bele?
Válaszod előre is köszönöm!
Hajni

Max írta...

Kedves Hajni!

Én eltettem, még van a tavalyiból, de nem volt semmi baja. Még melegen tettem üvegbe, és felöntöttem olajjal, és le is zártam. Ha nem kap levegőt, az olaj tartósítja.

Névtelen írta...

Köszönöm, én is kipróbálom így!

Hajni

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin