Hozzávalók:
- piros, kápia paprika
- zöldfűszerek: borsikafű, bazsalikom, oregano, kakukkfű
- fokhagyma
- olívaolaj
A paprikákat alaposan megmosom, és kicsumázom. Egy mély tepsibe olajat locsolok, erre fektetem a paprikákat, közé a megpucolt fokhagymákat és a zöldfűszereket, ami csak összetéptem. Alaposan sózm, borsozom, és meglocsolom olajjal.
Lassú tűzön, 120-130 C-on, a sütőben sütöm, 2,5-3 órát, közben néha megforgatom. még melegen gey tiszta üvegbe kanalazom, és felöntöm az olajjal, aminek teljesen el kell lepnie. használat előtt lecsepegtetem, és kostólás képpen egy szelet bagettre teszek belőle, és megkóstolom.
Max
9 megjegyzés:
Nagyon-nagyon finom lehet. Kápia a legjonn sült paprikának, de mostanában alig lehet kapni
Jajj, de milyen csodálatosan gyönyörűséges.
Fantasztikus, köszi az ötletet!
Bianka: nálunk kapható, sokat látok belőle
Joli: ugye? és az illata, sülés közben!
Duende: szívesen, örülök hogy tetszik
Kedves Max!
Köszönöm a receptet fantasztikus!
A piacon kaptam kápia paprikát és rögtön eszembe jutott a recepted, tegnap meg is csináltam, és úgy gondoltam mielőtt beteszem a spájz polcra egyet azért megkóstolok...
Nagy hiba volt! Este megettük majdnem a felét vacsorára!
Holnap kezdhetem előről:)
Kedves Névtelen!
Nagyon szívesen! Éljenek az ehető hibák!!!
Kedves Max!
Szerinted ezt a finomságot, hogyan lehetne eltenni úgy hogy egész télen eláljon???
Ha olajjal felöntöm az tartósítja, vagy szükséges valami tartósítószer is bele?
Válaszod előre is köszönöm!
Hajni
Kedves Hajni!
Én eltettem, még van a tavalyiból, de nem volt semmi baja. Még melegen tettem üvegbe, és felöntöttem olajjal, és le is zártam. Ha nem kap levegőt, az olaj tartósítja.
Köszönöm, én is kipróbálom így!
Hajni
Megjegyzés küldése