2010. szeptember 12., vasárnap

Előkészület: karácsonyi fűszerkeverék

Nincsen semmi baj a naptárammal, de elkerülendő a karácsonyi hajrával járó kapkodást, egy kicsit előkészülök. Miután a karácsonyi fűszerekből sokat használok, úgy gondoltam, készítek egy saját keveréket. De nem ám olyan cukorba felsejlő fahéj-szegfűszeg-gyömbér és valami verziót. Legyen benne anyag, és hozza elő a karácsony ízeit. Nem írtam pontos mennyiséget, mert teljesen érzésre dolgoztam, és szeretném, ha a következő összeállítás az akkori ízlésemet tükrözné.


Mi is került bele?

- fahéj (őrölt)
- szegfűszeg (őrölt)
- szerecsendió (őrölt)
- gyömbér (őrölt)
- szárított citrushéj
- egy kis kakukkfű
- pár szem rózsabors
- pár szem szegfűbors
- pici zöld-citromos só
- (házi) vaníliás cukor és sima cukor




A rózsaborsot és a szegfűborsot összezúztam, majd a késes aprítóban összeelegyítettem. Pár percig kevertettem, majd egy keverőtálban adtam hozzá a cukrot, és azzal is alaposan összedolgoztam. Kerestem egy méretes befőttest és abban elhelyeztem. Ha ajándékba szánjuk, csinos celofán tasakban, masnival csomagoljuk.

Jó készülődést!

Max

4 megjegyzés:

trendo írta...

Valóban, még ajándéknak is kiváló egy igényesen összeállított, harmonikus fűszerkeverék.
Az összetétellel meg a "de gustibus..." mondás értelmében nem vitatkozom:)

Garffyka írta...

Nagyon illatos a karácsonyi fűszerkínálatod :)
Gondolatolvasó vagy :) Igaz, nálam szárított zöldfűszer keverék készült mostanság.

Chef Viki írta...

Szuper jó!!!

Max írta...

Nyilván mindenki a saját ízlésére alakítja, ezzel is személyessé tételét.
Garffy: és mik vannak benne?

CV: hajrá, csinálj Te is!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin