2010. szeptember 30., csütörtök

Kuszkuszos sültpaprika saláta

Keleties motivációra épülő saláta. Érdekessége az hogy a paprika lesütésekor mézet adunk hozzá, és kevés fehérbor ecetet, így nem lesz savanyú. Kuszkusz imádóknak alapmű, de nagyon izgalmas köret is lehet.


Lehetőség szerint húsos paprikából készítsük, mert akkor nem szárad ki a paprika. Apróra vágott fehér hagymát pároljunk meg kevés olajon, és ehhez adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott paprikákat. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy kevéske rozmaringot és kakukkfüvet. Süssük puhára a paprikát, és ekkor adjunk hozzá mézet.


Karamellizáljuk meg a mézet, és öntsük hozzá kevés fehérbor ecetet. Addig pirítsuk, míg az ecetet elfővi. Hagyjuk egy kicsit hűlni, addig forrázzuk le a kuszkuszt.


A kuszkusz legyen pergős, és ezzel keverjük össze a sült paprikát. Tálalhatjuk sültek mellé vagy falafelhez köretnek. Ínyencek egy kis fűszeres joghurttal gazdagíthatják.

Jó étvágyat hozzá!

Max

2 megjegyzés:

Ami írta...

Milyen klassz! :)

trendo írta...

Jó dolog a kuszkusz.
Mondhatnám hogy klassz-klassz :)

Kápiával vagy a kosdi kosszarvúval biztosan finom. Pláne, ha egy kis hús is keveredik rája. (Nem rájahús!:)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin