Őszibarack krémleves, light befőttből és mézzel. Sűrítéshez keményítőt használtam és egy kevéske vaníliás pudingport. Krémes, de karakteres, igazi krémleves ami visszaadja a gyümölcsöt.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 doboz, 820 g-os enyhén cukrozott őszibarack befőtt
- 3-4 ek méz
- pár csepp vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- egy narancs reszelt héja
- 1 kk karácsonyi fűszerkeverék
- 4 ek kukorica keményítő
- 2-2,5 dl főzőtejszín
- 1-2 ek vaj- és olaj keveréke (ne olívával, mert az túl aromás)
- 1 csipet (zöld citromos) só
A barackokat alaposan, de a levet felfogva lecsepegtetjük, és felkockázzuk. A mézet karamellizáljuk kevéske vaj és olaj keverékén. Ebbe forgassuk bele a gyümölcs kockákat és egy kicsit pirítsuk meg. Fűszerezzük, sózzuk és a félretett lével felöntjük. Lassú tűzön 5-7 percet főzzük.
A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, és a leveshez adjuk. Egy merülő mixerrel pépesítjük, kóstoljuk és hagyjuk hogy a keményítő pár pillanat alatt elvégezze dolgát. Itt állíthatjuk be a sűrűséget, ne legyen folyós, de ne is kössön bele az edénybe. Hűtsük ki alaposan, majd egy kis habsipkával megkoronázva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
3 megjegyzés:
Imádom! Nagyon klassz lett :)
Nagyon finom lehet
Köszönöm!
Megjegyzés küldése