2010. október 8., péntek

Megkóstoltuk: Varga, Csabagyöngye 2010

Már az üzletek polcain az első üveg 2010-es borok.
Egy friss újbor, kicsit még pezseg, de nagyon zamatos és gyümölcsös.

Az újbor

A kierjedt bor a következő szüretig újbornak számít. A borászok általában az olyan borokat nevezik újbornak, melyekben még nem dominálnak az érlelési illatok és ízek. Az újbor az erjesztés után "nulla érleléssel" egyből a palackba kerül. Azonban idővel a palackban is kialakulnak érlelési jegyek, ezért általában a következő év húsvétjáig nevezhetjük az előző évben szüretelt szőlőből készült borokat újboroknak.

Infó innen, köszönjük!


Nézzük mit is nyilatkozik Varga Péter a borról:


Az év első bora!

Nekünk bortermelőknek, mindig különleges esemény a frissen kierjedt újborok kóstolása, ezt az élményt próbáljuk most megosztani Önnel. A Csabagyöngye úgynevezett nulla érlelésű bor, az erjedést követően ugyanis néhány napon belül palackozásra kerül. Így próbáljuk megörökíteni a bor megszületését követő pillanatot, megőrizni az eredeti szőlőízeket, illatokat. A halványzöld színű, szőlővirág illatú, enyhén muskotályos ízű primőrbor gyümölcsös jellegét tovább erősíti az erjedésből visszamaradt szénsav. A Csabagyöngye Európa legkorábban érő szőlője, így nekünk magyaroknak adatott meg a lehetőség, hogy megalkossuk az „Év első borát”. Szeptember első dekádjában már palackozzuk, így vásárlóink még a szüret igazi beindulása előtt megkóstolhatják.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14 Co
Alkoholtartalom: 10,5 %
Kiszerelés: 0,75 L

Egy biztos, nyugodtan ajánlom azoknak, akik szeretik a friss, gyümölcsös ízeket, könnyű borokat, és valami újra vágynak. Nekünk nagyon ízlett. Én itt vettem.

Egészségünkre!

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin