Hamburger, de egy kicsit másképpen. A saját készítésű húspogácsát egy általunk formázott kelt buciba csomagoljuk. Az elősütött húspogácsa puha és omlós marad a tésztaburokban, és az íze...
Lehet a hús mellé tenni: sült hagyma, sajt, uborka, ketchup, mustár vagy amit szeretünk. De nálunk szinte mindenki másképpen ízesíti, ezért csak az alapot sütöttem meg, és utólag variáltuk.
Hozzávalók 12 bucihoz:
- 2 dkg cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 34 dkg víz
- 6 dkg olaj
- 10 dkg rétes liszt
- 54 dkg sima liszt (vagy 64 dkg sima liszt, ha nincs rétes liszt)
- 2 dkg só
- 5 g búza sikér (elhagyható)
A kenéséhez egy felvert tojás
Hamburger buci:
- 50 dkg darált pulykahús
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 nagyobb savanykás alma
- 1-2 ek aprított petrezselyem zöldje
- 1-2 tk provanszi fűszerkeverék
- só, bors
Lágy tésztát dagasztunk, majd egy fedeles tálban liszttel megszórva kelesztjük. Amíg kel a tészta, addig gyúrjuk össze a húspogácsa alkatrészeit. Keverjük össze a húsokat, az almát meghámozva reszeljük bele, majd fűszerezzük és ízesítsük. Összedolgozva érleljük egy kicsit, majd vizes kézzel formázzunk pogácsákat belőle. Serpenyőben, kevés olajon süssük meg.
Gyúrjuk át a tésztát, osszuk 12 egyforma téglalapra, és erre tegyünk 1-1 kisütött pogácsát. Hajtsuk rá a maradék tésztát, és óvatosan zárjuk le a széleket, és formázzuk buci alakra.
Előmelegített sütőben, 180 C-on, két vagy három részletben, tojás sárgájával megkenve, süssük szép pirosra.
Vigyázat a belseje forró!
Jó étvágyat hozzá!
Max
4 megjegyzés:
Csúcs szuper ötlet
Csókolom, ez marha jó!!!
Sajtot szeretnék bele és ketchup-öt :-) Mellé savanyúságot by Max :-)
Ez aztan a meglepetes kaja! Beleharapsz es akkor ott a hus!
Nagyszerű! megsütésre kívánkozik......
Megjegyzés küldése