Ebből a tésztából készíthetünk zsemlét, kiflit vagy kenyeret is.
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 2 dkg méz
- 2dkg olíva/szőlőmag olaj
- 2,5 dkg élesztő
- 12 dkg tejsavó (ha nincs tejsavónk, akkor ez is lehet víz)
- 25,5 dkg víz
- 10 dkg rétes liszt
- 28 dkg világos rozsliszt
- 28 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 0,5 dkg búzasikér
- 2 dkg só
Magok a tésztába és a külsejére:
- 2-2 ek tökmag, dió, napraforgómag, szezámmag és lenmag keveréke, késes aprítóban összevágva
Lágy tésztát dagasztunk és amikor kezd a tészta összeállni, akkor dolgozzuk bele a magkeverék felét is. Lisztezett tálban letakarva kelesszük 1 órát.
Dolgozzuk át a tésztát, osszuk 12 egyforma részre. Egyenként formázzunk belőle tömör hengereket, majd a nyújtólapot szórjuk meg a magkeverékkel, és abba forgassuk meg, úgy hogy jól belenyomkodjuk.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, vágjuk be a tetejét egy éles késsel, spricceljük meg vízzel, és kelesszük 15-20 percet.
Előmelegített sütőben, 200 C-on, időnként megspriccelve (2-3-4 alkalommal) sütés közben, süssük szép ropogósra. mikor kivesszük a sütőből, akkor is spricceljük meg, és úgy hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
12 megjegyzés:
Max, köszi a receptet!
Csodásan néznek ki!
Nagyon szívesen és köszönöm!
Max köszönet érte! Ezer éve szeretnék kornspitzet sütni, viszem a receptet:)Nagyon szépek lettek!
Moha! Szívesen, és majd referálj!
Jujj, én ez imádom! Sokszor eszem ilyet reggelire, csak nem én csináltam. Biztos kipróbálom, most már csak búzasikért kell találjak hozzá.
Szeretem az efféle finomságokat,most jól jönne néhány az én édes sütijeim után!!!!!
Köszike!
Ísz:herbária, fél kg-os csomagban lehet kapni.
Ezt én is nagyon szeretem, biztosan ki fogom próbálni, köszi!!!
Köszi, keresem majd:) jujj, de jó csinálok kornspiczet:))
Mestermű, Mesterem!
Főnököm imádja :-) Próba következik :-)
Csodás
Kata, Bianka köszike!
Ísz, biztosan találsz, fontos bele, hidd el megéri felhajtani!
CV köszike, várom a visszajelzést! Ha jó lesz kérj béremelést, ha nem akkor fogd rám, nekem úgy is 11111:-)))
Megjegyzés küldése