2010. október 31., vasárnap

Miért is?

Karácsonyi sütés-főzéshez kellék bevásárlás Ausztriában. Árak és márkák vizslatása közben sok-sok eltérés. A távolság kb. 100 km, tőlünk, de ha valakinek erre van dolga, akkor érdemes körülnézni. A különbségek még mindig nagyok, ezért azok közül hoztam egyet:


Bal oldali: Magyarországon forgalomban lévő kiszerelés, 6 lap, 10 g, ~ 265 Ft (44,2 Ft/lap)

Jobb oldali: Ausztriában forgalomban lévő kiszerelés, 12 lap!, 20 g, 1,19 € (kb. 335 Ft /280 Ft-€ árfolyammal), (28 Ft/lap), és ez az ár az Unimarktban található, ami nem a legolcsóbb kategória.


Miért?

- más kiszerelésben, ugyanazzal a gyártói kóddal
- szinte dupla áron
- ugyanazt?

Psszt! Ugyanott Ruma márkájú lapzselatin, 12 lapos 0,99 € (277 Ft, 23 Ft/lap)

És egy olyan, de olyan Intersparban jártam, de erről később mesélek még.

2010 Magyarország-Ausztria

Max

7 megjegyzés:

Anikó írta...

Az ilyenektől tisztára eldurran az agyam, és rá kell jönnöm, hogy mi ez itt: a BALKÁN??? Hiába vagyunk együtt az EU-ban???
Soha nem lesz ez másképp, hogy a fene egye meg:-)))

Notburga írta...

Igen, ez sajna így van... Én már lassan 20 éve Ausztriában élek és havonta járok haza. Ezzel az árkülönbséggel, ugyazoknál a termékeknél, sokszor találkozom. Ennek semmi köze a "Balkán"-hoz, mint Anikó írja. Ezek az otthoni multicégek stikliei, amiket még meg tudnak csinálni. Reméljük, már nem sokáig...

Névtelen írta...

Esetleg az ÁFA is meghatározó lehet. Ausztriát nem ismerem, de Angliában az általános Áfa 17.5%, rengeteg kivétellel(Pl a legtöbb élelmiszer, gyerek ruha-cipő Áfa-mentes, áram-gáz 5%-os...)
Ott jelentősen olcsóbbak az élelmiszerek emiatt. ( a chipsek általános Áfa alá esnek:-)))
Ági

Ágnes Rita írta...

Szegény tótok meg ellepik a Salgótarjáni tescot:)) /mert hogy nálunk olcsóbban vásárolhatnak. :) nembaj.. volt, hogy mi mentünk hozzájuk knédliért.. és ausztriába is mindenféléért... ők meg hozzánk fogorvoshoz.. szv.. van ami itt éri meg van ami ott.. meg amott.

Max írta...

Nem ez nem a Balkán és nem is áfa kérdése. Az árban lévő különbség sokkal nagyobb. Inkább az a kérdés, nekünk miért van más csomagolás, kiszerelés és nyereségi szorzó. Hiába vagyunk "egyenrangú" partnerek, ez nem mindenben működik így...

Gyöngyi írta...

Felháborítónak tartom, hogy ott, ahol a fizetések jóval magasabbak, sokkal olcsóbban lehet hozzájutni!! Mitől drágább nálunk? Nem éretem.. Szegény Márkus László (és Almási Éva) kabaréja jut eszembe: A szék a címe, ha jól emlékszem. Márkus atomjaira szedi az új fotelukat, pontosan lejegyezve az utolsó szög árát is - és csak állnak, és nem értik, mi került x Ft-ba azon a nyomorult fotelen, ami a kabaré végére már nem is fotel, csak egy kupac szövet, vatta, és szög..

Kriszcsi írta...

Sziasztok .
Érdeklödöm mikor mentek ki legközelebb külföldre?Mert szeretnék egy két torta diszitőt hozzatni ha lehetséges volna.Sajna én nem jutok ki mostanság külföldre. Ha valaki tudna nekem valaki segiteni ez ügyben kérem jellezze.
Üdv.
kriszta445@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin