2010. november 1., hétfő

Kenyér sütő tanfolyamon Limaránál:

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy ismét találkozhattam Limarával. Egy pompás délutánt töltöttünk együtt, finom falatok között, és természetesen sütöttünk egy kenyeret is. Sütök én kenyeret és egyebeket már régóta, de most hogy megsütöttük az öreg-tésztás fehér kenyerét, másképpen nézek a kenyérre. Nagyon sok apró dolgot, trükköt praktikát tanultam, és mély impulzusok értek. Készítettem egy kis összefoglalót, de elárulom, hogy az együtt töltött idő több mint hat óra volt:-)

Ez jelképesen volt "tanfolyam", inkább apró trükkökkel, impulzusokkal teli baráti találkozó. 


Vendégváró falatok, szilvalekvárral töltve


Limara konyhájában


Ebéddel is készült, az első Pásztor pitéje (Shepherd Pie), ami nagyon ízlett


Készítettünk egy öreg-tésztás fehér kenyeret, itt éppen az állagot ellenőrizzük


formázási praktikák


míg kelt a kenyér, addig beszélgettünk


megformázva, sütés előtt a Cocottban


megsülve, olyan guszta:-)


Rácson hűtve, míg kézzel fogható állapotba került, mert megkaptuk, és ezt vacsoráztunk.

Nagyon szépen köszönjük az együtt töltött perceket kedves Limara!!

Max

10 megjegyzés:

4Gyerek írta...

most mit mondjak? bezzeg?
avagy ez volt az összefoglaló, képekben? hadd kérjelek, tégy még egy bőbeszédűbb posztot is, a kíváncsi, de kenyeret sütni szeretők kedvéért.
köszönöm.

Max írta...

Ez nem bezzeg kérdése. Jó Barátok vagyunk, és ha a Másik környékén járunk, keressük egymást. A sütésről azért nem írtam bővebben, mert a recept fent van a Marcsinál, és inkább az apróbb trükkök, a liszt minősége, a segédanyagok használata miatt lett más a Kenyér. Ezek inkább impulzusok voltak, amiket szeretnék hasznosítani.

Limara írta...

Köszönöm Max!:) Azt nem gondolom, hogy tudtam Neked újat mondani, de ha tetszett a kenyér, annak nagyon örülök!:))

libi írta...

De finomakat ettetek, sütöttetek! Abból a szilvalekvárosból de ennék most egyet!

szemirámisz írta...

Max, nem csodálom,hogy jól éreztétek magatokat! Jó társaság, finom ételek, hát mi kell még?? :))

A kenyér gyönyörű lett, olyan igazi limarás. :))

Már pár éve sütögetem a receptjei szerint a kenyereket, legtöbbször jól is sikerülnek. De egyszer szivesen megnéznék egy videót arról,pontosan hogyan is formázza ilyen tökéletesre, az nekem nem mindig lesz ilyen szép.

Wienermädel + Co írta...

Wunderbar, dieses Brot! Liebe Grüsse

Max írta...

Marcsi: mi köszönjük!!

Libi: állítólag estére készült csokis-gesztenyés verzióban is, de mi azt nem láttuk, talán post lesz belőle

Szemirámisz: igen más ha látod, de a paprika tv-s felvételen mutatja a formázást.

Wi+Co: vielen dank! lassen Sie mich seine Vorschrift übersetzen?

Chef Viki írta...

Mesés :-)

A délután is, a kenyér is - a társaság is :-)

Garffyka írta...

Max, jóleső irigy-irigy-irigy :) A nagyon kellemes társaságért, a szép délutánért, a magát kellető kenyérért :)

Max írta...

Nagy élmény volt, és a Marcsi egy tündér!! Örülök hogy személyesen ismerem!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin