2011. február 28., hétfő

Rántott, csokoládés palacsinta

Kitty hozta ezt az elsőre hátborzongatónak tűnő desszert ötletet. nap mint nap látja egy gyorsétterem plakátján, és szerette volna kipróbálni. Megtörtént.
Nyilván elsőre meghökkentő a desszert, de higgyék el nekem, nagyon finom. Bár egy kicsit becsapjuk a szemünket, mert a bundázott külsőnél automatikusan a sós ízt várjuk. Érdemes kipróbálni, nagyon finom, egy tartalmas gyümölcsleves után akár főétel is lehet. 



Tölteléknek én a kedvenc Vla-t (ejtsd: fla, holland puding), de ha valaki nem szeretne vele vesződni, akkor két zacskó pudingport készítsen el egy adaghoz számított tejjel. Érdemes a tölteléket pár órával előbb elkészíteni, és alaposan kihűteni.

Hozzávalók:

-          -16 db palacsinta

Ét csokis vla (fla)a töltelék:

-          - 0,5 l tej
- 8 dkg burgonyakeményítő
- 5 dkg porcukor (vagy Xukor/nyírfacukor)
- 1 tk vanília kivonat
- 4-5 ek keserű kakaó por (min.18%-os)

Panírozáshoz:

-          finomra darált zsemlemorzsa
-          liszt
-          tojás

A sütéshez olaj.

Készítsük el a tölteléket először. A tejből 1,5 dl-t félre teszek, a többit felforralom. A keményítőt a cukorral, és a kakaóporral elkeverem, majd a félretett tejjel kikeverem csomómentesre. Lassan csurgatva hozzá adom a meleg tejet, és folyamatosan keverem. Közepes lángra teszem, és kevergetve felforralom. 



Egy tálcát kibélelek háztartási fóliával, akkorát, hogy a töltelék kb. 1,5 cm-es legyen (az általunk használt tálca, 30x20 cm-es). Ebbe bele simítjuk a krémet és hagyjuk megdermedni.
Közben süssük meg a palacsintát a megszokott módon. A megdermedt krémet vágjuk fel 16 egyforma darabra és töltsük be a tésztát. A palacsintát hajtsuk úgy, mint a borítékot. Panírozzuk be óvatosan, érdemes kétszer, mint ahogy a sajtot szoktuk. 



Sütéskor a azt a felét tegyük az olajba először, ahol a hajtott vége van, így azt rögzítjük és fordítás közben nem tud szétnyílni. Nem kell sokáig sütni, csak épp annyira hogy a panír megpiruljon. Tálaláskor adjunk hozzá meggybefőttet.

Jó étvágyat hozzá!

Max

6 megjegyzés:

4Gyerek írta...

ez is az érdekes, de miért ne kategória

Chef Viki írta...

Aha! Ő az!

Elsőre télleg bizarrnak tűnhet, de csukott szemmel elhiszem Neked, hogy istenkirályság :-)

Bianka írta...

Imádom a rántott palacsintát, én általában túrósat készítek, de ez is isteni lehet

Max írta...

4Gyerek: aztán átkerül a még egyszer és még többször kategóriába(-:
CV: köszike a bizalmat, de ez a Te tereped, ki kell próbálni!
Bianka: próbálj!

Jutka írta...

Nahát, nem is gondoltam, hogy csokival is megy...mármint rántva :)

Max írta...

Hajaj! És milyen finom! Függőséget okozhat!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin