Puha, omlós sajtos keksz. Előnye, hogy előre elkészíthetjük a tésztát, és csak előkapjuk, megformázzuk, és már süthetjük is az illatos sörkorcsolyákat. Ideális kiránduláshoz, szüretre vagy egy borozós-beszélgetős estéhez.
Hozzávalók:
- 10 dkg félkemény füstölt sajt
- 10 dkg fagyos vaj
- 20 dkg liszt
- 1 tojás sárgája
- 1 tojás sárgája
- 1 ek reszelt kemény sajt (parmezán, romano..stb)
- 1 csipet (füstölt) só
- ½ mk szódabikarbóna
- 2-3 ek hideg víz
A sajtot lereszelem, a lisztet átszitálom a szódabikarbónával. Összekeverem, hozzá adom a tojás sárgáját, a hideg vajjal és a vízzel összegyúrom. Háztartási fóliába csomagolom és 1-2 órára a hűtőbe teszem pihenni. Én egy egész éjszakára hagytam pihenni, és sütés előtt egy kicsit átgyúrtam. Gyengén lisztezett nyújtólapon kinyújtottam 2-3 mm vastagra, majd egy görgős tészta vágóval felvágtam négyzetekre.
Előmelegített sütőben, 190 C-on, megsütöttem. Sütés után pár percet hagyjuk pihenni a tepsin, majd utána szedjük egy tálra és ott hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
5 megjegyzés:
Amiben füstölt sajt van az csak finom lehet! Viszem a receptet, mert majd megsütöm. :)
Nagyyon finom
Köszönöm szépen!
a hozzávalók felsorolásából kimaradt a tojás. de nem véletlenül vettem észre, hanem mert alaposan olvastam, mivel én is meg szeretném sütni :) azt hiszem ez amolyan férjet lábról levevős kaja :)
Eszterlánc
Köszönöm, javítottam. Én csajokat vettem le vele a lábukról(-:
Megjegyzés küldése