2011. október 5., szerda

Füstölt sajtos keksz

Puha, omlós sajtos keksz. Előnye, hogy előre elkészíthetjük a tésztát, és csak előkapjuk, megformázzuk, és már süthetjük is az illatos sörkorcsolyákat. Ideális kiránduláshoz, szüretre vagy egy borozós-beszélgetős estéhez.




Hozzávalók:
-          10 dkg félkemény füstölt sajt
-          10 dkg fagyos vaj
-          20 dkg liszt
-     1 tojás sárgája
-          1 ek reszelt kemény sajt (parmezán, romano..stb)
-          1 csipet (füstölt) só
-          ½ mk szódabikarbóna
-          2-3 ek hideg víz




A sajtot lereszelem, a lisztet átszitálom a szódabikarbónával. Összekeverem, hozzá adom a tojás sárgáját, a hideg vajjal és a vízzel összegyúrom. Háztartási fóliába csomagolom és 1-2 órára a hűtőbe teszem pihenni. Én egy egész éjszakára hagytam pihenni, és sütés előtt egy kicsit átgyúrtam. Gyengén lisztezett nyújtólapon kinyújtottam 2-3 mm vastagra, majd egy görgős tészta vágóval felvágtam négyzetekre.




Előmelegített sütőben, 190 C-on, megsütöttem. Sütés után pár percet hagyjuk pihenni a tepsin, majd utána szedjük egy tálra és ott hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!

Max

5 megjegyzés:

chriesi írta...

Amiben füstölt sajt van az csak finom lehet! Viszem a receptet, mert majd megsütöm. :)

Bianka írta...

Nagyyon finom

Max írta...

Köszönöm szépen!

Eszterlánc írta...

a hozzávalók felsorolásából kimaradt a tojás. de nem véletlenül vettem észre, hanem mert alaposan olvastam, mivel én is meg szeretném sütni :) azt hiszem ez amolyan férjet lábról levevős kaja :)

Eszterlánc

Max írta...

Köszönöm, javítottam. Én csajokat vettem le vele a lábukról(-:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin