2011. október 12., szerda

Süss még egy kenyeret a Kenyér Világnapja alkalmából!

Gyertek és süssetek velünk! Limara által a Facebookon meghirdetett mozgalom részeseként.
Miről is van szó? Limara elmondja:

facebook-on hirdettem meg tegnap ezt a mozgalmat (nevezzük így), okt. 16-a, a Kenyér Világnapja alkalmából. Nem gondoltam, hogy ilyen sokan lelkesednek majd érte,  nagyon boldog vagyok a klassz fogadtatás miatt.
Mivel tudom, hogy sokan nincsenek a közösségi oldalon, ezért ide is bemásolom a felhívást, hogy aki szeretne, az még csatlakozhasson. A fotót a mail címemre is elküldhetitek, ha a facebook-ra nem tudjátok feltölteni!A svájci székhelyű Pékek Világszövetsége 2001-es kongresszusán döntött úgy, hogy október 16. legyen a KENYÉR VILÁGNAPJA. A világnap célja, hogy bemutassa a világ legfontosabb élelmezési cikkének – az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, fontos energiaforrásnak –, a kenyérnek a jelentőségét. A világnapot már közel 30 ország ünnepli elsősorban karitatív jelleggel, mivel ezen a napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat. Az ünnep alkalmat ad arra is, hogy a pékek áldozatos munkájára és a kenyér jelentőségére a nagyközönség figyelmét is felhívják. (jeles napok szerkesztőségétől)
Úgy tudom, hogy ezen a világnapon 2004 óta a Magyar Pékszövetség is kiválaszt az ország területén több gyermekintézményt, szociális és idős otthont, ahol mindenkit megajándékoznak termékeikkel.
Arra gondoltam, hogy mi akik otthon rendszeresen vagy csak alkalmanként sütünk a kenyeret, csatlakoznánk ehhez a jeles naphoz egy mozgalommal.
Ezen a napon mindannyian két kenyeret dagasztanánk be, egyet magunknak, egyet pedig ajándékba. A megajándékozott lehet bárki, egy rászoruló idegen, pl. hajléktalan vagy idős nyugdíjas, sok gyermekes család, de lehet az a szomszéd, jó barát.
Az ajándékba készült kenyereket fotózzátok le, töltsétek fel ide, később albumba rendezzük őket!
Ez nem egy játék! Nincs legszebb, legnagyobb, nincs lájkolás, nincs győztes! Itt csak jó szándék van!
Hívjátok az ismerőseiteket is!
Limara


Én biztos hogy csatlakozom! Gyertek Ti is, és süssetek velünk!

Max

2 megjegyzés:

Bridge írta...

Ez egy nagyon jó kezdeményezés, jó, hogy bemásoltad, köszönjük.
Brigi

Max írta...

Köszönjük mi is. Remélem sokan csatlakoznak hozzánk.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin