2012. február 10., péntek

Felnőtt lekvárok a Lekvárosháztól

Kóstoltam a Lekvárosház termékei közül, három felnőtt lekvárt. Miért felnőtt lekvár? Mert alkohollal készültek. Mindhárom különleges ízvilág, erősen Kaldeneker gondolatokkal. Aki ismeri a Gyurit tudja, hogy imádja a különleges ízpárosításokat. Ezek a különleges lekvárok pedig még pikánsabbak és tüzesek a hozzáadott alkoholoktól.


A lekvárok megvásárolhatóak a Lekvárosház honlapján és személyesen Kaldeneker Gyuritól is. A honlapon a hírek rovatban olvasható, hol és milyen rendezvényen vesz részt.


Azóta várok arra, hogy megkóstolhassam ezt a lekvárt, mióta először hallottam róla. A neve, az abból adódó vicces helyzetek, és mondatok már alaposan beharangozták. Tessék elgondolni, mikor a Gyurinak egy komoly szakmai rendezvényen kellett mesélni a lekvárról és kulturáltan kifejezni magát.
Miért?
Mert ez a Faszállítók lekvárja.
Na ezért. Mert ha véletlenül nem jól szótagolja vagy erősebben megnyomja az elejét.



Erdei gyümölcsök (málna, ribizli, szeder és meggy) és whisky. Kell ennél több? Mihez ettük? Füstölt csirkemellhez, és fánkhoz, de egy kanállal is lehet magában.
Ha Valentin napra szeretnél egy mókás ajándékot, akkor elárulom, ezt kerested. És nagyon finom!


Tequilás almazselé. Savanykás alma, menta, lime és Tequila. Egy kanálnyi tavasz. Friss és kicsit fanyar, de nagyon üdítő. Én natúr kecskesajthoz és füstölt csirkemellhez kóstoltam, és szerelemre is gyúltam. Remek ajándék azoknak, akik szeretik a különleges ízeket.


Feketeerdő dzsem: cseresznye, csokoládé, szeder és cseresznye pálinka. Nem édes, inkább pikáns,  emlékeztetve a névadó desszertre. Nem kell komplikálni, csak lágyra felverni egy adag (állati) tejszínt és egy pohárba rétegezni. Alulra egy kis lekvár, tejszín, arra egy kis kakaós morzsa és újra lekvár. Zárjuk le a sort egy kis tejszínnel és a tetejére egy kis kanálka lekvárt. Vigyázat, függőséget okozhat!


Csodálatos gasztró ajándék, főleg ha írunk mellé egy kis instrukciót, mit tegyen vele a megajándékozott. (A lekvár címke hátoldal üres, oda lehet írni) Még nem késő, ha ügyesek vagyunk Valentin napra be tudjuk szerezni.
A Lekvárosház és én is ott vagyunk a Facebook-on, ott is olvashatsz ötleteket, és hírt kapsz az újdonságokról. Keress meg és ajánlj minket.

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin