2013. január 5., szombat

Süti nyalóka

Hozzám is elért az új őrület. Igaz még az ünnepek előtt, de igazából most is aktuális. Kezdődnek az iskolai jelmezbálok, karneválok, és ide tökéletes süti desszert a süti nyalóka.

Az elvégzett, gyors nyomozás a származási helynek Amerikát jelölte meg, pontosabban a Cupcake sütő ipart. A díszítéskor leeső tésztamaradék ledarálva és valamilyen lekvárral vagy kötőanyaggal megkötve (ég veled puncs szelet, a magyar cukrászat maradékfelhasználós sütije). A legdurvábbnak a mogyoróvajjal összedolgozott, kakaós Oero kekszmorzsából gyúrt PopCake tűnt a számomra.

Én egy kicsit kevésbé ütős, ám de annál finomabb összeállítást készítettem. Felhasználhatjuk a megmaradt mézes puszedlikat, mézeseket, kekszeket vagy piskótákat. Több verzió készült, nekünk a piskóta alappal készített jött be a legjobban. Érdemes a piskótát előtte egy kicsit megszárítani. A morzsához vörösborban sült meggyet kevertem, de ezt bármilyen lekvárral helyettesíthetjük. 



A részletes leírásért, receptért látogass el a TanuljMegSütni.hu oldalra, ide kattintva megtalálod.

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin