2013. március 3., vasárnap

Ropogós haltepertő


Jól illik a böjti étrendbe, vagy akár ha egy kicsit különlegességre vágyunk. Könnyű fogás, adhatunk hozzá friss salátát, rösztit és édes chili szószt vagy paprikalekvárt. Készíthetjük rizs vagy kukoricaliszttel.Turbózhatjuk a kukorica lisztet pár kanálnyi kukorica darával is. Készült már többféle halból is, finom volt pontyfiléből, afrikai harcsa filéből és alaszkai tőkehalfiléből is, de érdemes próbálgatni a különböző halakat.



Elkészítési idő: 20 perc + az érlelés
0,5 kg fehér húsú halfilé
5-6 evőkanál rizsliszt/kukorica liszt
1 mokkáskanálnyi citrombors vagy hal fűszerkeverék
Só,és a sütéséhez olaj



A halat töröljük szárazra. Ha mirelitet használunk, azt egy nappal korábban tegyük be a hűtőbe, ott szép lassan felenged, ekkor csepegtessük le róla a kiolvadt levet, és utána töröljük szárazra. Vágjuk fel ujjnyi kockákra, tegyük egy tálba és szórjuk meg a citromborssal. Keverjük jól össze és tegyük félre pihenni 15-20 percet. Melegítsük fel az olajat, közepes lángon, vegyük elő a halat és szórjuk meg sóval. Öntsük a lisztet egy tányérra, és abba merjünk egy adagnyit a hal kockákból. Forgassuk össze, hogy mindenhol legyen rizslisztes. Rázzuk le a felesleges lisztet, és tegyük a meleg olajba. Nem kell egyszerre sokat beletenni, inkább több részletben süssük meg. Keverjük át, és oldalanként süssük 3-3 percet.  Szedjük egy szűrő kanállal egy papírtörlőre, és itassuk le a felesleges olajat. Süssük ki a többi halat is, hasonló módon. Érdemes pár csepp citromlével is lecsepegtetni, de nem sokkal, mert a ropogós bunda visszapuhul.
Jó étvágyat hozzá!

Max

4 megjegyzés:

Anazar írta...

Egesz megtevesztoen nez ki :-)

Max Gastro írta...

Mire gondolsz? :-)

SpaceRAT írta...

A leírás pontos követésével sikerült elkészítenem, harcsából.
A "színe" is pont olyan lett mint a képen, vagyis fakó de az íze isteni finom.
Kb. három hetente kötelező nasi lett a családnak.

Köszi MAX!

(Esetleg megkóstolnám ugyenezt fagyian is...Hmm?)

Max írta...

Szuper! Minden nem működik fagylaltból, de majd mutatok pár fejlesztést

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin