Jól illik a böjti étrendbe, vagy akár ha egy kicsit különlegességre vágyunk. Könnyű fogás, adhatunk hozzá friss salátát, rösztit és
édes chili szószt vagy paprikalekvárt. Készíthetjük rizs vagy kukoricaliszttel.Turbózhatjuk a kukorica lisztet pár kanálnyi kukorica darával is. Készült már többféle halból is, finom volt pontyfiléből, afrikai harcsa filéből és alaszkai tőkehalfiléből is, de érdemes próbálgatni a különböző halakat.
Elkészítési idő: 20 perc + az érlelés
0,5 kg fehér húsú halfilé
5-6 evőkanál rizsliszt/kukorica liszt
1 mokkáskanálnyi citrombors vagy hal fűszerkeverék
Só,és a sütéséhez olaj
A halat
töröljük szárazra. Ha mirelitet használunk, azt egy nappal korábban tegyük be a
hűtőbe, ott szép lassan felenged, ekkor csepegtessük le róla a kiolvadt levet,
és utána töröljük szárazra. Vágjuk fel ujjnyi kockákra, tegyük egy tálba és
szórjuk meg a citromborssal. Keverjük jól össze és tegyük félre pihenni 15-20
percet. Melegítsük fel az olajat, közepes lángon, vegyük elő a halat és szórjuk
meg sóval. Öntsük a lisztet egy tányérra, és abba merjünk egy adagnyit a
hal kockákból. Forgassuk össze, hogy mindenhol legyen rizslisztes. Rázzuk le a
felesleges lisztet, és tegyük a meleg olajba. Nem kell egyszerre sokat
beletenni, inkább több részletben süssük meg. Keverjük át, és oldalanként
süssük 3-3 percet. Szedjük egy szűrő
kanállal egy papírtörlőre, és itassuk le a felesleges olajat. Süssük ki a többi
halat is, hasonló módon. Érdemes pár csepp citromlével is lecsepegtetni, de nem
sokkal, mert a ropogós bunda visszapuhul.
Jó étvágyat hozzá!
Max
4 megjegyzés:
Egesz megtevesztoen nez ki :-)
Mire gondolsz? :-)
A leírás pontos követésével sikerült elkészítenem, harcsából.
A "színe" is pont olyan lett mint a képen, vagyis fakó de az íze isteni finom.
Kb. három hetente kötelező nasi lett a családnak.
Köszi MAX!
(Esetleg megkóstolnám ugyenezt fagyian is...Hmm?)
Szuper! Minden nem működik fagylaltból, de majd mutatok pár fejlesztést
Megjegyzés küldése