2013. február 27., szerda

Fűszeres paradicsomszószban főtt, füstölt kolbász (tapa)


Egyszerű, ízletes mediterrán vacsora, tapa, olyan beszélgetős-borozgatós. Szeretem az ilyen ételeket, többször készítem. Fontos a kolbász megválasztása. Másként viselkedik a szárazabb, régebbi kolbász és másként a nemrég töltött, kicsit puhább. Talán ebből finomabb, jól beszívja magába a paradicsomot. Kellően szaftos lesz, és a fűszerezéssel kihangsúlyozódik a kolbász íze is. Jól illik hozzá a barna kenyér, és a mediterrán lepény kenyér.




Hozzávalók:
1 szál GusztA füstölt kolbász (~25-30 dkg)
0,5 liter passzírozott paradicsomlé
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsom
2 teáskanálnyi füstölt szalonna
2 teáskanálnyi olívaolaj
2 teáskanálnyi vörösborecet
2 evőkanálnyi Olívabogyó
1 teáskanálnyi szárított rozmaring és bazsalikom keveréke
1 teáskanálnyi szárított petrezselyem
1 csipet cukor
Só és őrölt színes bors



A szalonnát fél centis csíkokra, a kolbászt pedig két centis karikákra vágjuk. Egy mélyebb, kis edénybe öntjük az olajat, és beletesszük a szalonnát, és kis lángon melegíteni kezdjük. Nem kipirítani akarjuk a szalonnát, inkább csak kisütni a zsírját és az ízét. Ha már kezd sülni, adjuk hozzá a karikákra vágott kolbászt. Közben vágjuk a fokhagymát vékony szeletekre, és adjuk a kolbászos alaphoz. Kevergessük, adjuk hozzá a szárított fűszereket, majd öntsük fel a vörösborecettel. Forraljuk be, majd öntsük fel a paradicsomlével, tegyük bele a cukrot, sózzuk és borsozzuk. Kis lángon főzzük tovább, közben vágjuk kockára a paradicsomot, adjuk a raguhoz az olíva bogyóval együtt.   Pár percig főzzük még, és tálalhatjuk is.

Max

A recepthez a húst a GusztaHús biztosította, köszönjük.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin