Pita lepénykenyér. A mediterrán és a közel-keleti konyha egyik alappillére. Töltik, csavarják és tépik is. Töltve szendvicsekhez, húsokhoz: gyros, falafel vagy kefta tálalásához. Tépve a mártásos ételekhez vagy mártogatós szószokhoz használják, egy kis mentás-citromos joghurttal isteni beszélgetős étel lehet.
Készült már régebben is pita nálam, de most a TanuljMegSutni.hu oldalon megmutatom részletesen, hogy is készül ez az egyszerű lepénykenyér. Az oldal azért lett létrehozva, hogy megmutassuk, a házi sütés (főként a kenyér és a péksütemények) nem olyan ördöngös dolog.
Keftával, a marokkói fűszeres gombócokkal töltve, joghurtos mártogatósokkal.
A pita teljes receptjét, és egyéb ötleteket megtaláltok a TanuljMegSutni.hu oldalon, gyertek és nézzétek meg.
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése