Gyors leves, ideális vacsorára vagy munkahelyre, ebédre. Szinte mindegyik
porleves gyártó multi kínálatában szerepel a tasakos paradicsomleves. Ez a
verzió kb. annyi idő alatt kész, mint a tasakos változata, előny viszont az,
hogy itt legalább tudjuk, mi van a tányérban.
Elkészítési idő: 15 perc
Fotó: Szeiler Gábor
1/2 liter paradicsomlé
1/2 liter víz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál sűrített paradicsom, vagy 2-3 darab kockázott, friss
paradicsom
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál őrölt babérlevél
só
Tálaláshoz pirított kenyérkocka vagy főtt rizs.
Fotó: Szeiler Gábor
1. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a
paradicsompürét és az őrölt babérlevelet. Öntsük fel a vízzel
2. Keverjük bele a cukrot, a sót és a paradicsomlét. Forraljuk össze és
főzzük 5-6 percet.
3. Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyérkockát vagy főtt rizst. Aki
édesen szereti, tegyen még hozzá cukrot.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Inspiráció: F.Nagy Angéla: A család szakácskönyve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése