2014. február 26., szerda

Erdélyi paradicsomleves

Gyors leves, ideális vacsorára vagy munkahelyre, ebédre. Szinte mindegyik porleves gyártó multi kínálatában szerepel a tasakos paradicsomleves. Ez a verzió kb. annyi idő alatt kész, mint a tasakos változata, előny viszont az, hogy itt legalább tudjuk, mi van a tányérban.


Elkészítési idő: 15 perc


Fotó: Szeiler Gábor

1/2 liter paradicsomlé
1/2 liter víz
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál sűrített paradicsom, vagy 2-3 darab kockázott, friss paradicsom
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál őrölt babérlevél

Tálaláshoz pirított kenyérkocka vagy főtt rizs.


Fotó: Szeiler Gábor

1. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a paradicsompürét és az őrölt babérlevelet. Öntsük fel a vízzel
2. Keverjük bele a cukrot, a sót és a paradicsomlét. Forraljuk össze és főzzük 5-6 percet.
3. Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyérkockát vagy főtt rizst. Aki édesen szereti, tegyen még hozzá cukrot.

Jó étvágyat hozzá!


Max
Inspiráció: F.Nagy Angéla: A család szakácskönyve

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin