Lassan kifelé ballagunk a télből, megérkeztek azok a napok, mikor egyre
többször süt ki a napocska. Ilyenkor az emberi szervezet egyre jobban kívánja a
tavaszi, zöldséges ételeket. Ez ugyan még mirelit keverékből készült, tele
színnel, vidámsággal és frissességgel. Készíthetjük friss zöldségből, de
érdemes akkor is egy kicsit előre párolni.
Fogyaszthatjuk főzelékhez
köretnek, de sült hús mellé is finom.
Elkészítési idő: 60-65 perc
50 dkg mirelit zöldség keverék
1 közepes burgonya (pl. Démon)
2 db tojás
4-5 evőkanál liszt
só és bors, olaj a sütéshez
Fotó: Szeiler Gábor
1. A zöldséget kevés sós vízben megpároljuk, leszűrjük, és hagyjuk
kihűlni. A burgonyát lereszeljük apróra.
2. Keverjük össze a reszelt burgonyát a zöldséggel a tojással, sózzuk
és borsozzuk. Adjunk hozzá annyi lisztet, hogy kanállal formázható legyen.
3.Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és abba tegyünk egy-egy
kanálnyi masszát, lapítsuk el, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát. Ne
legyen forró az olaj, mert akkor gyorsan sül a széle, és a közepe nyers marad.
Szedjük papírtörlőre, és itassuk fel a felesleges olajat.
Jó étvágyat hozzá!
Használjunk megbízható, magyar (lehetőleg
keszthelyi) burgonyát a főzéshez-sütéshez.
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése