2014. március 12., szerda

Mézes mustáros sárgarépaleves

Télire betárolt sárgarépából készített leves. A méz és a mustár jó barátok, ahogy a méz és a répa is (erre nemsokára hozok példát). Miért ne találkozhatnának össze egy leves alkotórészeiként? Találkoztak. Kicsit hasonlít a vadasra az íze, mégis üdítően krémes.
Elkészítési idő: 30-35 perc

 
Fotó: Szeiler Gábor

1 nagyobb fej vöröshagyma
1 közepes fej krumpli
4 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1,2 l víz
2 evőkanál méz
1 evőkanál étolaj
1 teáskanál magos mustár
só, bors
Tálaláshoz pirított kenyérkocka és reszelt sajt. 

1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott répát és a burgonyát. Sózzuk és borsozzuk, majd pár percet pároljuk.
2. Keverjük bele a mustárt és a mézet is, öntsük fel a hideg vízzel, és forraljuk fel. Fedő alatt kis energián főzzük 12-15 percet.
3. Mixerrel pürésítjük, és pár percet forraljuk. Tálaláskor tegyünk a tetejére sajtos pirított kenyérkockákat. 

Jó étvágyat hozzá! 

Max


 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin