Elkészítési idő: 30-35 perc
Fotó: Szeiler Gábor
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 közepes fej krumpli
4 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1,2 l víz
2 evőkanál méz
1 evőkanál étolaj
1 teáskanál magos mustár
só, bors
Tálaláshoz pirított kenyérkocka és reszelt sajt.
1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk
a kockára vágott répát és a burgonyát. Sózzuk és borsozzuk, majd pár percet
pároljuk.
2. Keverjük bele a mustárt és a mézet is, öntsük fel a hideg vízzel, és
forraljuk fel. Fedő alatt kis energián főzzük 12-15 percet.
3. Mixerrel pürésítjük, és pár percet forraljuk. Tálaláskor tegyünk a
tetejére sajtos pirított kenyérkockákat.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Inspiráció:
Chef
Viki sárgarépa levese
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése