Tavaszi íz kavalkád. Édes,
különböző ízű hagymák találkozása. Érdemes kisebb, kevésbé erős hagymákat
választani.
Elkészítési idő: 35-40 perc
1 kisebb póréhagyma
2-3 újhagyma
1 fej lilahagyma
1 fej fehér hagyma
2 kisebb sonka hagyma
1 liter csirke alap lé
2 dl tejszín
1 dl fehér bor
2 evőkanálnyi olaj
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék (só mentes)
só, bors
A tálaláshoz pirított kenyérkockák..Elkészítési idő: 35-40 perc
1 kisebb póréhagyma
2-3 újhagyma
1 fej lilahagyma
1 fej fehér hagyma
2 kisebb sonka hagyma
1 liter csirke alap lé
2 dl tejszín
1 dl fehér bor
2 evőkanálnyi olaj
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék (só mentes)
só, bors
Fotó: Szeiler Gábor
1. A hagymákat
megtisztítjuk, és fél karikákra vágjuk. Egy edényben olajat melegítünk, és a
hagymákat üvegesre pároljuk.
2. Sózzuk és borsozzuk meg, és öntsük fel a borral. Kis lángon, fedő alatt pároljuk pár percet.
3. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, öntsük fel az alap lével és a tejszínnel. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 10-12 percet.
4. Tálaláskor tegyünk a tányérba pirított kenyérkockákból.
2. Sózzuk és borsozzuk meg, és öntsük fel a borral. Kis lángon, fedő alatt pároljuk pár percet.
3. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, öntsük fel az alap lével és a tejszínnel. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 10-12 percet.
4. Tálaláskor tegyünk a tányérba pirított kenyérkockákból.
Max
Inspiráció: Chef Viki hagymalevese
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése