Vihetjük kirándulásra, rakhatjuk Bento box-ba, (Bento dobozba), vagy el készíthetjük előre, egy rohanós napra/estére. Tetszés szerint variálható a tölteléke, akár idény zöldségekkel is kiegészíthetjük.
Fotó: Szeiler Gábor
Elkészítési idő: 30-35 perc + pihentetés
40-50 dkg főtt zöldség
3-4 db főtt csirkecomb
1 fej jégsaláta
5-6 evőkanál majonéz
1-2 evőkanál étolaj
2-3 teáskanálnyi instant zselatin fix
2 teáskanál citromlé
2-3 teáskanál porcukor
A megtűzéshez fogpiszkáló, vagy bambusz parti falatka nyárs.
1. A főtt csirkecombot kicsontozzuk, a húst csíkokra vágjuk, és kevés
olajon megpirítjuk. Tegyük félre kihűlni.
2. A zöldséget vágjuk kockákra, a salátát óvatosan szedjük leveleire.
3. Keverjük ki a majonézt a citromlével és a zselatinnal. Ízesítsük
porcukorral és keverjük bele a zöldséget és a húst.
4. Terítsük ki a saláta leveleket, kanállal tegyünk a majonézes
salátából, egyenlően elosztva. tekerjük fel a saláta levelet, a két szélét
behajtva, majd összetekerve, és tűzzük össze. Hideg helyen pihentessük
tálalásig.
Jó étvágyat hozzá!
Max
2 megjegyzés:
Hogy ez mekkora nagy királyság!!!
Köszönöm!
Mottónk: Főzzünk könnyen, gyorsa és olcsón :-)
Megjegyzés küldése