2014. március 22., szombat

Csirkefonat, mézes sárgarépával

Kiadós ételt készíthetünk, keleties két csirkemell felhasználásával. Igazi, gyors ebéd, keleties íz világgal. Ha a répát kevésnek találnánk köretnek, akkor adjunk hozzá zöldsalátát.


Elkészítési idő:45-50 perc


Fotók: Szeiler Gábor

2 csirkemell filé
6-7 sárgarépa
2 evőkanál szójaszósz
2-3 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj



Fotók: Szeiler Gábor

1. A melleket vágjuk centis csíkokra, hármasával fonjuk össze, és tűzzük meg egy nyárssal. A mézet keverjük ki a szójaszósszal és a wok fűszerkeverékkel, és kevés sóval (de vigyázzunk, mert a szójaszósz sós).
2. Kenjük be a fonatokat a mézes-szójás páccal. Melegítsük meg az olaj és vaj felét. Süssük közepes lángon a fonatok minden oldalát. Ami lecsepegett a húsról, azt tegyük félre.
3. Hámozzuk meg a répát, vágjuk hasábokra és karikákra, tetszés szerint. Tegyük a serpenyőbe a maradék vajat és olajat. A répákat forgassuk meg a maradék páclében, és pároljuk félpuhára.
4. Tálaláskor a répát és a csirkefonatot is csepegtessük le a serpenyőben visszamaradt lével.

Jó étvágyat hozzá!

Max

A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin