Kiadós ételt készíthetünk, keleties két csirkemell felhasználásával.
Igazi, gyors ebéd, keleties íz világgal. Ha a répát kevésnek találnánk
köretnek, akkor adjunk hozzá zöldsalátát.
Elkészítési idő:45-50 perc
Fotók: Szeiler Gábor
2 csirkemell filé
6-7 sárgarépa
2 evőkanál szójaszósz
2-3 evőkanál méz
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
1 teáskanál wok/ázsiai
fűszerkeverék
só
Fotók: Szeiler Gábor
1. A melleket vágjuk centis csíkokra, hármasával fonjuk össze, és
tűzzük meg egy nyárssal. A mézet keverjük ki a szójaszósszal és a wok
fűszerkeverékkel, és kevés sóval (de vigyázzunk, mert a szójaszósz sós).
2. Kenjük be a fonatokat a mézes-szójás páccal. Melegítsük meg az olaj
és vaj felét. Süssük közepes lángon a fonatok minden oldalát. Ami lecsepegett a
húsról, azt tegyük félre.
3. Hámozzuk meg a répát, vágjuk hasábokra és karikákra, tetszés
szerint. Tegyük a serpenyőbe a maradék vajat és olajat. A répákat forgassuk meg
a maradék páclében, és pároljuk félpuhára.
4. Tálaláskor a répát és a csirkefonatot is csepegtessük le a
serpenyőben visszamaradt lével.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Gusztahús támogatta,
köszönjük!
1 megjegyzés:
Nagyon guszta. :)
Megjegyzés küldése