2014. március 17., hétfő

Töltött salátatekercs

A vasárnapi húsleves zöldségéből és húsából készíthetünk egyszerű piknik ételt. Egy darabka tavaszi frissesség, finger food stílusban (Kézből/ujjak közül ehető, jellemzően utcai ételek). 



Vihetjük kirándulásra, rakhatjuk Bento box-ba, (Bento dobozba), vagy el készíthetjük előre, egy rohanós napra/estére. Tetszés szerint variálható a tölteléke, akár idény zöldségekkel is kiegészíthetjük.  


Fotó: Szeiler Gábor

Elkészítési idő: 30-35 perc + pihentetés

40-50 dkg főtt zöldség
3-4 db főtt csirkecomb
1 fej jégsaláta
5-6 evőkanál majonéz
1-2 evőkanál étolaj
2-3 teáskanálnyi instant zselatin fix
2 teáskanál citromlé
2-3 teáskanál porcukor
A megtűzéshez fogpiszkáló, vagy bambusz parti falatka nyárs.

1. A főtt csirkecombot kicsontozzuk, a húst csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. Tegyük félre kihűlni.
2. A zöldséget vágjuk kockákra, a salátát óvatosan szedjük leveleire.
3. Keverjük ki a majonézt a citromlével és a zselatinnal. Ízesítsük porcukorral és keverjük bele a zöldséget és a húst.
4. Terítsük ki a saláta leveleket, kanállal tegyünk a majonézes salátából, egyenlően elosztva. tekerjük fel a saláta levelet, a két szélét behajtva, majd összetekerve, és tűzzük össze. Hideg helyen pihentessük tálalásig. 

Jó étvágyat hozzá! 

Max
A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!

2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Hogy ez mekkora nagy királyság!!!

Max Gastro írta...

Köszönöm!
Mottónk: Főzzünk könnyen, gyorsa és olcsón :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin