2014. február 21., péntek

Kínai zöldségleves

Az egyik kedvenc keleti levesünk. Sokféle zöldséggel, egy kis halszósszal megbolondítva, tökéletes gyors leves. Arra figyeljünk, az elkészült levest már ne forraljuk, mert a keményítő összetörik, elveszti a hatását.

Elkészítési idő: 35 perc

1 liter alap zöldség alap lé
2 szál újhagyma
1 sárgarépa
1 kisebb kápia paprika
2 evőkanál (mogyoró) olaj
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanáli reszelt gyömbér vagy pácolt gyömbér
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanálnyi halszósz (elhagyható)



Fotó: Szeiler Gábor

1. A hagymát, a kicsumázott paprikát és a répát vágjuk csíkokra. Az olajat melegítsük meg, és pár perc alatt pároljuk üvegesre a hagymát.
2. Adjuk hozzá a répát és a paprikát is. Pirítsuk össze, keverjük bele a gyömbért és a fűszerkeveréket is. Öntsük fel a szójaszósszal és a zöldség lével.
3. Főzzük 5-6 percet, közben a keményítőt oldjuk fel egy deci hideg vízben. Vegyük le az energiát takarékra, és sűrítsük be a keményítővel.

Jó étvágyat hozzá!


Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin