Az egyik kedvenc keleti levesünk. Sokféle zöldséggel, egy kis
halszósszal megbolondítva, tökéletes gyors leves. Arra figyeljünk, az elkészült
levest már ne forraljuk, mert a keményítő összetörik, elveszti a hatását.
Elkészítési idő: 35 perc
1 liter alap zöldség alap lé
2 szál újhagyma
1 sárgarépa
1 kisebb kápia paprika
2 evőkanál (mogyoró) olaj
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanáli reszelt gyömbér vagy pácolt gyömbér
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanálnyi halszósz (elhagyható)
½ teáskanál kínai/wok fűszerkeverék
Fotó: Szeiler Gábor
1. A hagymát, a kicsumázott paprikát és a répát vágjuk csíkokra. Az
olajat melegítsük meg, és pár perc alatt pároljuk üvegesre a hagymát.
2. Adjuk hozzá a répát és a paprikát is. Pirítsuk össze, keverjük bele
a gyömbért és a fűszerkeveréket is. Öntsük fel a szójaszósszal és a zöldség
lével.
3. Főzzük 5-6 percet, közben a keményítőt oldjuk fel egy deci hideg
vízben. Vegyük le az energiát takarékra, és sűrítsük be a keményítővel.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése